BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Storm Eunice houdt ook in Kuurne lelijk huis

Kuurne storm 3 De storm die momenteel over onze regio raast laat ook Kuurne niet ongemoeid.  Zo werd in de Grensstraat een tuinhuis opgetild en waaide op straat, terwijl de zonnepanelen die bevestigd waren op het dak van het gemeentehuis het begaven onder een rukwind en van het dak loskwamen om uiteindelijk meters lager tegen de grond te knallen.  Ter hoogte van de straat het grasveld gelegen op de Leiehoek werd dan weer een boom ontworteld en op de samenkomst van de Hulstsestraat met de Najaarsweg kwam een zware tak op het voetpad terecht.  Ook de gemeentelijke begraafplaats werd niet gespaard.  De muur waarop de herdenkingsplaatjes hangen met daarop de namen van de overledenen die er werden uitgestrooid op de strooiweide werd daar als een kaartenhuis omver geblazen door een felle wind.     Ook de dakpannen van de gemeentelijke Centrumschool werden de speelbal van een hevige wind en kwamen op de grond terecht, gelukkig zonder gewonden.   Op het voetbalveld van Eendracht Kuurne kreeg dan weer de nieuwe tribune van de voetbalploeg het zwaar te verduren.  Om 17 uur  had de brandweerzone Fluvia ruim 814 oproepen te verwerken gekregen. Kuurne storm 2 storm Kuurne 1  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 februari 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op