BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

The Smile en Courtney Barnett vervolledigen affiche TW Classic

TW Classic

TW Classic 2022, dat op zaterdag 25 juni plaatsvindt in het Werchterse Festivalpark, kent zijn volledige line-up. Vandaag worden The Smile en Courtney Barnett aan de affiche toegevoegd. Eerder werden Nick Cave & The Bad Seeds, Placebo, Sleaford Mods en Whispering Sons al bekendgemaakt voor het dagfestival. Tickets voor TW Classic zijn in verkoop via ticketmaster.be.   The Smile is een kind van Covid-19. De Britse supergroep ontstaat in april 2020 vanuit de drang van Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead om wat om handen te hebben tijdens de lockdown. Dat mag niet verbazen. De twee hebben naast hun hoofdjob tal van nevenprojecten lopen. Greenwood is een veelgevraagd componist van soundtracks, Yorke heeft een handvol soloplaten gemaakt en zit in de groep Atoms For Peace. De derde man van The Smile is Tom Skinner, een kernspeler binnen de zeer levendige jazzscene in Londen. Hij is het meest bekend als drummer van Sons Of Kemet. Geheel in lijn met de tijdsgeest stelt The Smile zich in mei 2021 aan de wereld voor met een verrassingsoptreden tijdens de Glastonbury Festival livestream. Intussen zijn er de eerste singles -“You Will Never Work In Television Again” en “The Smoke”- en de eerste optredens in Londen afgelopen weekend. En die geven goesting in veel meer!   Courtney Barnett uit Melbourne maakt muziek die klinkt als de hoogdagen van Pavement en Sonic Youth. Haar verhalen zijn poëtische en grappige schetsen van de chaos die ons dagelijks omringt. Ze wordt in 2013 ontdekt tijdens CMJ Music Marathon, een belangrijk talentenfestival in New York. Barnett krijgt er laaiende kritieken voor haar sprankelende liedjes en haar zinderende live performance. Ze bevestigt met haar debuut ‘Sometimes I sit and Think, and Sometimes I Just Sit’ (2015). Dat eindigt overal ter wereld in de Top 10 van de jaarlijstjes en leidt tot samenwerkingen met Kurt Vile en met haar grote heldin Kim Deal, bekend van Pixies en The Breeders. Omgekeerd mag ze Jack White en Barack Obama tot haar grote fans rekenen. Haar jongste worp ‘Things Take Time, Take Time’ (2021) is de bevestiging dat Barnett mee de toon zal zetten in de jaren die komen.

 

De running order ziet er als volgt uit: (programma en uurschema onder voorbehoud van wijzigingen)

 

Whispering Sons • 13:00 – 13:45 Sleaford Mods • 14:20 – 15:10 Courtney Barnett • 15:50 – 16:50 The Smile • 17:35 – 18:50 Placebo • 19:45 – 21:00 Nick Cave & The Bad Seeds • 22:00 – 00:30

 

Tickets voor TW Classic 2022 zijn te koop via ticketmaster.be. Een ticket kost 96 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop.   Over TW Classic: TW Classic is een festival naar een klassiek en beproefd recept. Het grijpt terug naar de formule die in Werchter gangbaar was tot 1994: een mooie, zomerse dag, een festivalterrein met 1 podium, een fijn en uitbundig publiek en een selecte groep van artiesten met een straf palmares. TW Classic is ondertussen zelf een klassieker geworden. Welluidende namen zoals The Rolling Stones, The Police, Bryan Adams, Lenny Kravitz, Bon Jovi, Sting, Phil Collins, Elton John, Texas, Editors, Depeche Mode, Black Eyed Peas, Robbie Williams, Kraftwerk, Bruce Springsteen & The E Street Band en Guns N’ Roses sierden reeds de affiche van het festival. TW Classic 2022 met headliner Nick Cave And The Bad Seeds vindt op zaterdag 25 juni plaats in het Festivalpark in Werchter.
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 februari 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws