BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Radisson creëert nieuwe vonk in de Vurige Stede

Radisson Het gloednieuwe hotel in hartje Luik, de eerste Belgische vestiging van het hotelmerk, richt zich zowel op zakenreizigers en toeristen als op investeerders. Eerste Belgische Radisson, mét lokale verankering Het Radisson Liège City Centre behoort tot het nieuwe hotelassortiment van Radisson en is de eerste vestiging in zijn soort in België. Het hotel ligt pal in het centrum van Luik, in de wijk Sainte-Marguerite (Cadran), niet ver van de grote verkeersassen en het treinstation Guillemins. De vele plaatselijke trekpleisters zijn dus makkelijk bereikbaar. “Onze filosofie is om vastgoedprojecten alleen op strategische locaties te ontwikkelen”, zegt Thomas Lecluse, CEO van Unibricks en eigenaar van het hotel. “We doen eerst uitgebreide marktstudies en vaak blijkt slechts één van de vijftig onderzochte dossiers voldoende potentieel te bieden. In dit geval bleek het Radisson Liège City Centre een prima aanvulling van het hotelaanbod voor doorgangstoerisme in de Luikse agglomeratie.” In totaal telt het viersterrenhotel 99 kamers en suites, die zijn onderverdeeld in zes categorieën, van een ‘Cosy Small Room’ van 13 m² tot een suite met balkon en kitchenette van 30 m². Alle kamers zijn ingericht in een strakke Scandinavische stijl en combineren comfort en functionaliteit. Wit en hout domineren, met hier en daar kleurrijke accenten of lokale materialen en details die voor een persoonlijke toets zorgen. De ‘Salle du Perron’ is ideaal voor zakelijke bijeenkomsten voor kleine en middelgrote groepen. In de bar zijn ook niet-gasten welkom voor een ontspannen pauze of een zakelijke afspraak in een ongedwongen sfeer. Op het menu is er veel aandacht voor streekproducten. “We mikken zowel op zakelijke reizigers als op doorgangstoeristen”, aldus Kevin Demarteau, General Manager van het Radisson Liège City Centre. “Ook ons prijsbeleid gaat in die richting, met verschillende kamers voor minder dan honderd euro per nacht. Daarnaast vinden we het belangrijk om de lokale verankering te versterken. Dat is terug te zien in de decoratie, met zwart-witfoto’s van symbolische plekken in de stad, en in onze selectie hapjes en dranken. Zo hebben we de bieren Curtius, Val-Dieu en Tripick op de kaart staan.” Eigenaar van een hotelkamer: een verleidelijk concept Het Radisson Liège City Centre is onderdeel van de Nestia Group en voegt zich bij de drie andere hotels van de groep: hotel Mercure in Han-sur-Lesse, Radisson Blu Balmoral in Spa en Ibis Budget in Brugge Jabbeke. Het bijzondere aan Nestia, dat de uitbating van alle hotels van de Unibricks-groep beheert, zit in het feit dat iedereen kan investeren in een hotelkamer of suite. Een vernieuwend concept in de hotel- en vastgoedsector met een rendement dat al vanaf de eerste jaren tot 1 à 3% kan oplopen. “Ondanks de coronacrisis en de lockdowns zijn de meeste kamers al verkocht”, vervolgt Thomas Lecluse. “De kopers zijn zowel particuliere eigenaren als investeringsgroepen. Dit vernieuwende investeringsconcept trekt steeds meer mensen aan.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 maart 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws