BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kans op gladde wegen door sneeuwval blijft ook nog de komende uren aanhouden

Strooidiensten Vannacht strooide het Agentschap Wegen en Verkeer op alle 314 strooiroutes op autosnelwegen en gewestwegen in Vlaanderen. “We gebruikten hierbij 860 ton strooimiddelen, wat het totaal verbruikte strooimiddelen voor dit winterseizoen op zo’n 16.560 ton brengt.”, vertelt Katrien Kiekens, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer, “De kans op sneeuw en smeltende sneeuw is nog niet voorbij. Vooral in het noorden en het westen van Vlaanderen worden nog buien verwacht.  Momenteel liggen onze wegen er goed berijdbaar bij. Het blijft echter opletten wanneer je de weg opgaat – met wegen die overal nat zijn en wegdektemperaturen rond het vriespunt.”  Pas je rijstijl aan is de boodschap en raadpleeg de website van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) voor de actuele verkeerssituatie op de snelwegen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 april 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws