BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kuurne ondersteunt handelaars tijdens centrumvernieuwing

Foto RMK
Foto RMK
Sinds 14 februari zijn grootschalige werkzaamheden van start gegaan in het gemeentecentrum van Kuurne. Gezien ook de plaatselijke handelaars daardoor hun omzet reeds zagen verminderen wil de gemeente Kuurne hen een hart onder de riem steken door van 11 tot 30 april een kraslotjesactie te organiseren. Daarnaast pakt de gemeente ook nog uit met een tweede initiatief in de zin van werfdoeken waarop de plaatselijke handelaars prominent hun plaatsje zullen krijgen om zo iedereen aan te zetten om lokaal te kopen. De werken in het hart van Kuurne zijn de grootste van de afgelopen zestig jaar.  De kraslotjesactie die het gemeentebestuur organiseert loopt in samenwerking met heel wat plaatselijke handelaars . Elke handelaar ontvangt van de gemeente kraslotjes die ze dan vervolgens kunnen uitdelen aan klanten bij hun aankoop. Klanten met een winnend krasbiljetje kunnen hun prijs tot en met 30 mei ophalen aan het onthaal van het Sociaal Huis op vertoon van het winnende lotje. Maar ook wie niet won maar toch lokaal koopt, kan beloond worden. Niet-winnende lotjes kunnen de klanten binnenbrengen in het Sociaal Huis of in het gemeentehuis. Nadien trekt de gemeente nog 5 winnaars die elk een Kukadobon ter waarde van 50 euro winnen. Elke handelaar met een fysiek verkooppunt, gevestigd in een ruime zone rond de centrumvernieuwing kon deelnemen, 34 handelaars tekenden in op het aanbod. De gemeente zorgt voor de nodige visibiliteit bij de handelaars met een affiche en digitaal promomateriaal. “Een echte ezel … koopt lokaal, Kuurne is fier op haar handelaars en wil dit ook uitdragen.”, aldus burgemeester Francis Benoit, “Onlangs organiseerden we een fotoshoot voor alle geïnteresseerde handelaars uit de werfzone met hun product. Binnenkort prijken ze op herasdoeken in ons centrum en manen ze iedereen aan om lokaal te kopen.”  “Zonder klanten, geen handelaars. Zonder handelaars, geen acties.”, voegt  Bram Deloof, schepen van lokale economie daar nog aan toe, “We hebben elkaar nodig. Handelaars zijn solidair maar wij als klanten mogen ze in deze moeilijke tijden nÍet in de steek laten. Koop lokaal en wie kan en wil, met belgerinkel naar de winkel. Bij het vernieuwen van onze kern zetten we in op beleving. Op die manier hopen we onze inwoners naar het centrum te trekken om ze mee te laten genieten van het lokale aanbod in een groene omgeving. Vanuit de gemeente willen we dan ook onze Kuurnenaren blijven motiveren om lokaal te kopen. Met de kraslotjesactie hopen we onze inwoners te overtuigen om ook tijdens de werken de lokale ondernemers te bezoeken.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 april 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online