BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Corteo komt naar Antwerpen

Corteo2 Corteo, de fantastische voorstelling van Cirque du Soleil komt naar Antwerpen. De show speelt zich af in de fantasie van een clown. Het is een vrolijke parade die de passie van de acteur combineert met de elegantie en de kracht van de acrobaat. Het publiek beleeft een ongeziene theatrale, feestelijke processie vol plezier, humor en spontaniteit in een mysterieuze plek ergens tussen hemel en aarde. De clown stelt zich zijn eigen begrafenis voor in een carnivaleske sfeer. Uitersten worden continu met elkaar geconfronteerd: groot tegenover klein, lachwekkend tegenover tragisch, de magie van perfectie tegenover de charme van de imperfectie. De show zet de sterkte en de kwetsbaarheid van de clown in de kijker, net als zijn wijsheid en zijn goedheid. En hierin herkennen we ook dat stukje mens dat zich in elk van ons bevindt. De muziek is lyrisch en speels en maakt van Corteo een tijdloos feest waarin illusie flirt met realiteit. Het concept en de plaatsing van het podium brengt het publiek in een theatrale sfeer zoals nooit eerder gezien in een arenashow van Cirque du Soleil. De gordijnen die gebruikt worden zijn geïnspireerd door de Eiffeltoren en de centrale, handgeschilderde doeken geven het geheel een grandioze uitstraling, het ideaal kader voor de poëzie van Corteo. De cast van Corteo bestaat uit 51 acrobaten, muzikanten, zangers en acteurs van over de hele wereld. De première van CORTEO in Antwerpen vindt plaats op woensdag 22 juni in Lotto Arena, Antwerpen Tickets zijn te bestellen via de website  www.cirquedusoleil.com/corteo

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 juni 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws