BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Spektakelmusical 1302 gaat van start

VisualMusical1302

  1. De geschiedenis is bekend, maar welke Vlamingen ontpopten zich tot helden op het slagveld en hoe speelde de liefde ook hier een doorslaggevende rol? Begin juli kan je aan de Verlaagde Leieboorden in Kortrijk alles ontdekken. Dan gaat de spektakelmusical 1302, de Slag der Gulden Sporenin première. Je ontdekt op deze historische plek hoe Jan Breydel, Pieter de Coninck en Jacques de Châtillon hun hart volgden, het vaderland verdedigden en uiteindelijk stuk voor stuk hun levensverhaal schreven!

  Op 1 juli krijgt Kortrijk voor het eerst een heuse spektakelmusical in openlucht te zien. Er zijn bij elke voorstelling meer dan 100 acteurs, muzikanten, figuranten betrokken. Plaats daarbij een fabelachtig decor, waanzinnige (nagelnieuwe) muziek door een live orkest en bloed, zweet en tranen bij het maken van de rekwisieten, kostuums en de talrijke goedendags. Vele uren vrijwilligerswerk van ontelbaar veel medewerkers brengen de strijd, de verhalen en de magie van 1302 (terug) naar Kortrijk. De cast repeteert al maanden aan 1302 en legt de laatste hand aan dit wervelend spektakel. Ze kunnen dit doen dankzij een getalenteerde groep professionele en gelauwerde creatives. Het scenario is van de hand van Stefaan Werbrouck, compositie van Erik Desimpelaere, choreografie onder artistieke leiding van Manon De Bouvre en de regie en tekstbewerking is in handen van Jaak Lema, bekend van de Ketnetmusicals, Aladdin, Jesus Christ Superstar, de Assisen-voorstellingen en (uiteraard) 40-45. Initiatiefnemer en algemeen coördinator is Tom Hillewaere. De laatste tickets kan je bestellen via www.musical1302.live

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 juni 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws