BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Vernieuwde brouwerijtour bij Brouwerij Omer Vander Ghinste

Vernieuwde brouwerijtour bij Brouwerij Omer Vander Ghinste
Foto: FVL
Dit jaar viert de brouwerij haar 130-jarig bestaan, de brouwerij geeft fans en mensen met de naam ‘Omer’ de kans om mee te feesten en biedt een boeiend brouwerijbezoek met gids aan. Tijdens dit begeleid bezoek sta je letterlijk tussen het verleden en de toekomst en ontdek je de geheime parels van de brouwerij. Je beleeft de architectuur en het authentieke familieverhaal op de plaats waar alles 130 jaar geleden begon. In 2021 werd het bezoekerscentrum gerenoveerd en kan men via QR codes en videocontent het productieproces volgen. Vanop een loopbrug heeft men een uitstekend zicht op de bottelarij van de brouwerij. “Vandaag zetten we niet alleen Bellegem maar bij uitbreiding ook de Leiestreek weer een beetje meer op de kaart dankzij een nieuwe beleving hier bij brouwerij Vander Ghinste: een sterk verhaal, een upgrade van de professionele brouwerijtour met gids, een degustatie en presentje om af te ronden: voldoende dus om heel wat bezoekers naar Bellegem te halen.” Gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu: “Dankzij het project, dat de brouwerij ongeveer een jaar geleden indiende bij de Provincie West-Vlaanderen, werd de rode draad van het familieverhaal dat zo typerend is voor deze brouwerij nog meer naar voren geschoven: er werden filmpjes ontwikkeld en toegevoegd waarin de zaakvoerder, Omer Jean Vander Ghinste, de bezoekers persoonlijk verwelkomt en op het einde ook bedankt voor hun bezoek.” “Daarnaast werd ervoor gezorgd dat de bezoeker het merendeel van de toestellen die hij tijdens zijn bezoek aan de brouwerij ziet, zowel oude als nieuwe, beter zou begrijpen. Aan de hand van nieuwe videocontent wordt op een meer bevattelijke manier getoond hoe deze toestellen werken of werkten. Zo krijgen bezoekers een nog completer beeld en kan de gids hen nog beter meenemen op de reis door de familiegeschiedenis, de brouwtechnieken en het volledige brouwproces hier op de site.” “Zowel in de nieuwe als oude brouwzaal, bij de foeders, in het koelschip als in de brouwtoren waar ook de degustatie verloopt, werd speciaal ontwikkelde content toegevoegd. Hier en daar werden ook QR-codes bevestigd die de bezoeker kan scannen met zijn smartphone. De huiszytholoog vertelt hem dan waarvoor de toestellen werden gebruikt en hoe het nu wordt aangepakt.”

Reglement

De betoelaging van dit project door de provincie West-Vlaanderen bedraagt 28.694 euro en kadert in het provinciale reglement dat door de Provincie in 2020 werd gelanceerd onder de naam ‘Beleef West-Vlaanderen!’. In dit reglement staat de beleving van de bezoeker centraal. In het najaar van 2020 lanceerden we een oproep voor de verschillende categorieën binnen dit reglement waaronder de categorie ‘Belevingsconcepten bij musea & attractie’. Met het reglement ondersteunen de Provincie en Westtoer in het totaal 163 projecten, goed voor een bedrag van 5,5 miljoen euro, waaronder dit project hier in de Leiestreek. De projecten die we voor ogen hadden binnen het reglement moesten naast belevingsvol, ook innovatief zijn: uniek dus. Of minstens een fors verbeterde versie van zichzelf. Een voorwaarde waaraan het project van de brouwerij voldeed.

5 generaties

Brouwerij Omer Vander Ghinste brouwt sinds 1892 in Bellegem. Al 5 generaties lang worden de brouwtradities én de naam Omer van vader op zoon doorgegeven. Omer Vander Ghinste is daarnaast een van de weinige Belgische brouwerijen die nog steeds actief is in het dorp van oorsprong. In dit geval zelfs letterlijk ‘onder de kerktoren’ van Bellegem. Een bedrijfsbezoek aan brouwerij Omer Vander Ghinste kan je snel reserveren via de website van de brouwerij. Naast het bezoek is er eveneens een degustatie en een geschenk inbegrepen. Daarnaast kan je een brouwerijbezoek combineren met een fiettochtje ‘Fietsroute Brouwerij Omer Vander Ghinste’, dit fietslusje start aan het nieuwe bezoekerscentrum van Brouwerij Omer Vander Ghinste en verkent de zuidelijke rand van Kortrijk en Zwevegem. Bereid je voor op een aantal groene parels en prachtige verzichten. Onderweg ontdek je leuke stopplaatsen voor een hapje en een drankje.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 juni 2022
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Algemeen Nieuws, Nieuws