BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

VITRINE PERPLX #2 : uitstalraam van nieuwe circuscreaties

Perplex   PERPLX heeft als circuswerkplaats de ambitie om minstens 10 nieuwe creaties per jaar te coproduceren en heel wat artiesten in residentie te ontvangen. Dit boeiende frisse werk van onze coproducties wil PERPLX graag delen met een ruim publiek. Vandaar dat we jaarlijks een VITRINE PERPLX organiseren met een focus op jonge circuscreaties. Het programma van een VITRINE PERPLX is dan ook steeds avontuurlijk met een venster op de (inter)nationale tendenzen binnen het hedendaags circus:   MOVEDBYMATTER / Collectif Malunés (BE) met BITBYBIT Omdat we het steeds zelf niet zouden moeten zeggen, De Standaard gaf maar liefst **** aan de voorstelling BITBYBIT van MOVEDBYMATTER / Collectif Malunés . ” BITBYBIT is een spectaculaire en bijzonder spannende tweestrijd voor de hele familie.” Circusbroers Vincent en Simon Bruyninckx experimenteren gedurende een uur als twee bijtgrage speelse honden met twee bitten in de mond en een stalen kabel ertussen, dit in hun speciale circustent. En BITBYBIT is dan ook terecht geselecteerd op het TheaterFestival 2022 dat een plek is waar publiek en professionelen elkaar treffen bij de selectie van een jury die een jaar lang voorstellingen heeft beoordeeld op hun artistieke en maatschappelijke relevantie. De selectie wordt algemeen aangezien als representatief voor tendensen in de sector. Coproductie PERPLX -creatie 2021. Vanaf 6 jaar Vrijdag 24 juni 2022 om 20.00u Zaterdag 25 juni 2022 om 20.30u Zondag 26 juni 2022 om 18.00u Dome, park Ontmoetingscentrum Marke Organisatie: PERPLX en Schouwburg Kortrijk ‘Carré de Je’ van Kirn Compagnie (FR) Carré de Je is een acrobatische lofzang op broederlijke verbondenheid. Dartel en ludiek. Schalks en schelms. Grappig en toch ingetogen. Puur in intentie en beweging en toch vitaal vrolijk. Deze voorstelling is op basis van een toonmoment nu al acht keer geprogrammeerd in het volgend seizoen van cultuurcentra. Coproductie PERPLX – creatie 2022. Première. Voor alle leeftijden. Zaterdag 25 juni 2022 om 16.00u – zaal 1 Budascoop Kortrijk   Compagnie Midnight (BE) met US Deze voorstelling is een ongezonde mix messenwerpen en veel slechte ideeën. Hilarisch met een lichte punkgeur. Gevaarlijk grappig en grappig gevaarlijk. Residentie PERPLX – creatie 2021. Voor alle leeftijden Zaterdag 25 juni 2022 om 18.00u – zaal Ontmoetingscentrum Marke ism OC Marke   Take Off #13 van Codarts circus arts (NL) Deze veertien internationale artiesten van circushogeschool Codarts Circus Arts, die dit jaar afstuderen,  kan je nu aan het begin van hun carrière ontdekken in een flitsende voorstelling met al hun acts. Altijd eerlijk, steeds verrassend, soms ‘du jamais vu’. Kortom een heerlijk moment met jong talent. Creatie 2022. Voor alle leeftijden. Zondag 26 juni 2022 om 14.30u – Unie der Zorgelozen   Fabian Krestel (BE) met een toonmoment van The labyrinth. Fabian Krestel droomt van een creatie die kunstdisciplines verweeft. Met jongleren, tekenen, spel en dans schetst hij zijn versie van het labyrint dat de mens eigenlijk is. Dit project kadert in cultuurculture.be, het culturele samenwerkingsakkoord tussen Vlaanderen en Wallonië. Onze Waalse partner daarbij is Latitude 50. Coproductie PEPRLX – creatie 2024. Toonmoment.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 juni 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws