BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

West-Vlamingen verbrijzelen eigen record ‘tapijtenstapelen’

Record Demuynck Filip Demuynck, zaakvoerder van Tapijten Demuynck in Wevelgem, heeft samen met een 10-tal vrijwilligers een nieuw wereldrecord tapijtenstapelen gevestigd. Een gerechtsdeurwaarder stelde vast dat de tapijtenberg exact 6 meter en 52 centimeter hoog was, goed voor een toren van 501 tapijten en bijna anderhalve meter meer dan het record die ze vorig jaar reeds vestigden. Het evenement viel samen met de opening van de totaal gerenoveerde toonzaal van het Wevelgemse bedrijf en kon via een livestream gevolgd worden. Omstreeks 10 uur werd het startschot gegeven en gestart met het stapelen van de eerste tapijten. Om 14u15 werd het vorige wereldrecord reeds geëvenaard en een klein uurtje later werd het 501ste tapijt op de enorme stapel gelegd.

Tapijten Demuynck werd opgericht in 1972 door Filips vader, André Demuynck. Het Wevelgemse bedrijf verwierf al gauw faam in binnen- en buitenland dankzij de immens grote voorraad aan Oosterse tapijten. Het is de enige Belgische tapijtenwinkel, die zelf tapijten ontwerpt en distribueert. In het atelier wordt maatwerk verzorgd, zelfs aan korte deadlines. Naast de klassieke Oosterse tapijten en Aziatische tribal rugs, heeft het bedrijf ook een uitgebreid gamma van bijzonder mooie, eigentijdse tapijten van Belgische makelij. Filip Demuynck: “Onze voorraad tapijten is meer dan 10.000 vierkante meter groot. Daarmee kan je gemakkelijk anderhalf voetbalveld bedekken!”

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 juni 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert