BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wevelgem zet mantelzorgers in de bloemen

Wevelgem mantelzorgers in de bloemetjes Wevelgem zet donderdag, op Dag van de Mantelzorg, de mantelzorgers letterlijk en figuurlijk in de bloemen. Bijna 100 geregistreerde mantelzorgers krijgen persoonlijk een bloemetje overhandigd. Dankjewel Tijdens deze campagnedag wordt mantelzorg extra in de kijker gezet. Vaak beseffen heel wat mensen zelf niet dat ze mantelzorger zijn. Wie zorgt voor een partner, kind, familielid, buur of vriend(in) is een mantelzorger. Om hun te bedanken voor de goede zorgen, zorgde de gemeente voor een bloemetje met een bedankingskaartje. De ‘Dankjewel voor je inzet’, is niet meer dan terecht en gepast. Campagne Wevelgem pakte dit voorjaar al uit met een campagne om het werk nog meer in de kijker te zetten en mantelzorgers nog beter te begeleiden. Veel mantelzorgers hebben niet zozeer nood aan financiële ondersteuning, maar wel aan duidelijk info en begeleiding. Samen met hen zorgt de gemeente, samen met de lokale dienstencentra, dat de mantelzorgers hun ervaringen kunnen uitwisselen. Tegelijkertijd proberen de partners de mantelzorgers nu en dan eens te ontlasten, zodat ook zij even op adem kunnen komen, zonder zich schuldig te moeten voelen. ‘Met dit kleine gebaar drukken we onze waardering uit voor de inspanningen die mantelzorgers veelal belangeloos uitvoeren. Iedere mantelzorger blijft zeker welkom om zich in te schrijven’, aldus burgemeester Jan Seynhaeve en schepen voor Seniorenbeleid Geert Breughe die het eerste bloemetje bezorgden aan mantelzorger Leo Borghs. Mantelzorgers kunnen zich nog altijd registreren op www.wevelgem.be/mantelzorg.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 juni 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert