BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Favoriete ijscombinatie is vanille-ijs met chocolade of mokka

ijsjes

Meer dan 1 op 3 Belgen eet tijdens de zomer minstens één keer per week ijs

Nu de temperaturen de hoogte in gaan, gaat iedereen op zoek naar verfrissing. Onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) toont aan dat wie wil afkoelen en tegelijk genieten, vaak kiest voor de ultieme zomerse lekkernij: ijsjes! Volgens het onderzoek houdt de Belg van klassieke smaken: vanille-ijs met een bolletje chocolade of mokka zijn de populairste combinaties. Afkoelen doen we het liefst met meer dan één bolletje, zo blijkt.

Meer dan 1 op 3 Belgen (35%) eet tijdens de zomermaanden minstens één keer per week roomijs. De grote ijsjesenquête van VLAM toont dan ook aan dat roomijs de populairste ijssoort is, voor ijs op een stokje, sorbet en waterijs. Wat de smaak betreft is de klassieker vanille-ijs de nummer één, gevolgd door een gedeelde tweede plaats: mokka, chocolade en pistache.

Combinaties met vanille het populairst

De favoriete smaak van de Belgen komt ook terug in de populairste combinaties. Vanille met chocolade, mokka of pistache, gevolgd door aardbei, zijn het meest geliefd. Hoewel er tal van nieuwe en originele smaken op de markt zijn, verkiezen we toch nog altijd de klassieke smaken en combinaties. Na de populairste duo’s combineert de Belg ook graag een bolletje chocolade-ijs met een bolletje banaan, pistache of aardbei; een bolletje mokka met praliné of speculoos. Fruitcombinaties als meloen-framboos en framboos-mango zijn tot slot ook geliefd.

Bijna de helft van de Belgen (49%) heeft een relatief vaste voorkeur en kiest meestal voor dezelfde smaak/smaken.

Eentje is geentje

Als we ijsjes eten dan willen we vooral genieten: de lekkerste keuze haalt het bij de meesten dan ook op de gezondste keuze (58% tegen 15%). En onder het motto eentje is geentje, kiest de meerderheid (62%) voor meer dan één bolletje ijs. Het liefst in een hoorntje (43%), al lusten we ons ijs ook in een potje (31%).

Genieten van een heerlijk ijsje doen we in de eerste plaats thuis (78% eet meerdere keren per maand of vaker een ijsje thuis). Daarnaast zijn ook een bezoek aan een ijssalon (25%) of familie of vrienden (25%) gelegenheden om een ijsje te likken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 juli 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws