BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kuurnse Kerkstraat krijgt vorm door beton, maar hopelijk niet van weggebruiker

Kuurne Beton Kerkstraat Sinds maandag 4 juli is aannemer Vuylsteke begonnen met het gieten van beton in de Kuurnse Kerkstraat.   Nadat op 16 maart de make over begon in de Kerkstraat werd tot op heden ingezet op de vernieuwing van de nutsvoorzieningen.  Nu deze werken achter de rug zijn, kan een volgende fase worden aangevat, met name het gieten van het beton. Schepen van openbare werken, Annelies Vandenbussche en Andy Vandorpe van de technische dienst gemeente Kuurne: “Er wordt deze week beton gegoten in de volledige Kerkstraat.  Dit op maandag, woensdag en donderdag, van aan ’t Kruiske tot en met de hoek van het Marktplein.  De keuze voor beton in het centrum is een bewuste keuze naar esthetiek, duurzaamheid, stabiliteit en kwaliteit. Beton is echter pas na 28 dagen volledig uitgehard. Dit betekent dat het beton dan pas de uiteindelijke potentiële sterkte bereikt heeft.” Het gieten van het beton heeft gevolgen voor de bereikbaarheid: dit wil zeggen dat er vanaf 4 juli geen verkeer of grote leveringen mogelijk zijn gedurende minstens 28 dagen. De straat wordt goed afgesloten en is verboden voor alle verkeer. Burgemeester Francis Benoit: “Vandaag willen we iedereen sensibiliseren om de periode van uitharding te respecteren. Deze werken zitten perfect op schema en het gieten van beton was altijd voorzien. Maar eens de mensen de straat gaan zien, is er een mentale drang om er toch op te rijden. De straat zal dan ook drastisch afgesloten zijn van alle verkeer. Wie het toch riskeert en schade toebrengt aan het wegdek, zal alvast grote schade toebrengen met alle gevolgen van dien. De Kerkstraat krijgt vorm maar hopelijk niet van de weggebruiker want dit is een litteken voor het leven in het centrum.” Niettemin zullen de handelaars en huizen beter bereikbaar zijn. Schepen Annelies Vandenbussche: “De voet-en fietspaden worden verder afgewerkt, straks is er bouwverlof en we mikken op begin september om de Kerkstraat dan weer volledig open te stellen.” Burgemeester Francis Benoit duidt ook dat de veiligheidsdiensten alternatieve tracés hebben om alle woningen te bedienen bij noodgevallen. Er is ook een speciale procedure hiervoor. Niettemin blijft het voor iedereen behelpen: “Nog even geduld en dankzij het goede weer, de sterke aannemer Wegenbouw Ivan Vuylsteke en tijdige leveringen zitten we zelfs bijna 2 weken voor op schema.” In de loop van volgende week wordt ook het beton in de Generaal Eisenhowerstraat gegoten, tussen de Vrije Basisschool Sint-Michiel en het kruispunt Gasthuisstraat-Koningin Elisabethstraat.    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 juli 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online