BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Bavik Super Pils opnieuw ‘Beste Pils van België’ op World Beer Awards

Bavik Bavik Super Pils krijgt voor het tweede jaar op rij de prestigieuze World Beer Award voor beste Belgische Pils. Een internationale jury kwam samen in Azië, Europa en Amerika om meer dan 2500 bieren te beoordelen. Daarbij vielen ook andere bieren van Brouwerij De Brabandere in de prijzen: Demi de Mêlee werd het beste Blonde bier van België en won goud in de categorie Belgian Style Blonde en RED by Petrus kreeg een bronzen medaille als fruitbier. Het is zeer uitzonderlijk dat dezelfde pils tweemaal na elkaar de bekroning van ‘Beste Pils van België’ ontvangt. “En dat maakt ons dubbel zo trots”, zegt Albert De Brabandere, zaakvoerder van Brouwerij De Brabandere. Het bier kreeg van de jury meer punten dan bijvoorbeeld Cristal-Alken. “Alle bieren worden blind geproefd en beoordeeld door bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld”, verduidelijkt Albert De Brabandere. “Daarom zijn de World Beer Awards internationaal hoog aangeschreven en worden ze beschouwd als de Oscars onder de bierprijzen.” Bavik Super Pils neemt het als beste pils van België nu op tegen de winnaars uit andere landen en maakt kans op de titel Beste Pils ter Wereld. “Over alle merken heen daalt de verkoop van pilsbier, maar wij zien de laatste jaren een significante stijging van 13% in België”, stelt Sales en Marketing Directeur Stijn Vermoere. “Zowel consumenten als horecazaken kiezen steeds meer voor kwaliteit en een echte Belgische pils. Naast de opkomst van craft bier, kan Bavik Super Pils als craft pils het verschil maken en overtuigen met smaak.” Brouwerij De Brabandere houdt al jarenlang vast aan hun recept. “Als familiebrouwerij hoeven we geen compromissen te sluiten op het brouwproces. We brouwen de pils die wij de beste vinden en voor ons betekent dat dat we niet gaan pasteuriseren en het bier dus niet nodeloos gaan verhitten. Daardoor behouden we die subtiele hopsmaak waar Bavik Super Pils zo gekend voor is.” zegt meester-brouwer Pieter Maes. Brouwerij De Brabandere past de brouwmethode van high-gravity bewust niet toe: de brouwers geloven erin dat alle ingrediënten vanaf het begin in contact moet komen met 100% van het brouwwater. Dit zorgt voor een beter aroma en stabiliteit in het eindresultaat. Ten tweede gebruikt de brouwerij enkel de aromahoppen Saaz-Saaz wat voor een edelere bitterheid zorgt. Het lange en koude gistings- en lageringsproces van 38 dagen zorgt voor een natuurlijke helderheid en smaakstabiliteit. Check ook www.brouwerijdebrabandere.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 augustus 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws