BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Doorgaand verkeer in Kerkstraat Noord te Kuurne vanaf 5 september terug mogelijk

Doorgaand verkeer in Kerkstraat Noord te Kuurne vanaf 5 september terug mogelijk
Foto: RMK
Sinds maart 2022 wordt de Kerkstraat in Kuurne voorzien van nieuwe riolering, voetpaden, wegdek en nutsvoorzieningen. Het was een zware dobber voor de plaatselijke handelaars. Maar er is goed nieuws. Deze week worden de toegangspunten in de Kerkstraat geasfalteerd. Kerkstraat Noord zal op 5 september weer toegankelijk zijn voor alle verkeer, Kerkstraat Zuid gaat wellicht open in de week van 19 september. Half maart werd gestart met de rioleringswerken in de Kerkstraat. Het noordelijk deel van de Kerkstraat, tussen de Tramstatie en ‘t Kruiske, wordt verder afgewerkt en gaat open voor alle verkeer op 5 september. In het zuidelijke deel van de Kerkstraat wordt de parkeerstrook en het voetpad nog volop beklinkerd en verder afgewerkt. Annelies Vandenbussche, schepen van mobiliteit: “We zijn in een nieuwe fase beland in de centrumvernieuwing, waarbij we verheugd zijn dat we toch sneller dan verwacht de Kerkstraat kunnen vrijgeven. Het is nu ook al zichtbaar hoe onze noodzakelijke werken ook meegaan met de noden uit de toekomst; een veiliger, groener en gezelliger Kuurne.“ Naast het asfalteren van de toegangspunten in de Kerkstraat wordt ook in de Generaal Eisenhowerstraat, tussen de Vrije Basisschool Sint-Michiel en het kruispunt Gasthuisstraat-Koningin Elisabethstraat geasfalteerd. De werken in dit deel van de Generaal Eisenhowerstraat lopen eind september ten einde. De werken in het andere deel van de Generaal Eisenhowerstraat, tussen de Gasthuisstraat en De Vlaskouter werden in 2 fases opgesplitst. Tot en met december 2022 wordt er aan het kruispunt Koningin Elisabethstraat – Gasthuisstraat gewerkt. Vanaf oktober zal ook de hoek Tramstatie-Vlaskouter onderbroken zijn tot en met het voorjaar van 2023.

Nieuwe verkeerssituatie vanaf 5 september

Voorbereidende werken Doornenstraat

Vanaf 5 september tot in de loop van december gaan Fluvius en De Watergroep aan de slag in de Doornenstraat, Harelbeeksestraat en Koning Albertstraat. Het kruispunt Leiestraat-Harelbeeksestraat zal onderbroken zijn vanaf 5 september tot en met oktober.

Wijziging éénrichtingsverkeer Leiestraat

Tijdens de werken in Kerkstraat Noord werd het éénrichtingsverkeer in de Leiestraat gedraaid zodat alle handelszaken en woningen optimaal bereikbaar konden blijven. Bij het openen van Kerkstraat Noord zal het éénrichtingsverkeer in de Leiestraat opnieuw gedraaid worden. Dit wil zeggen dat de auto’s via het Kruiske richting de Harelbeeksestraat rijden, waardoor we een veiliger Kruiske creëren.

Feestelijke opening Kerkstraat

Het gemeentebestuur kiest ervoor om het einde van elke deelfase te vieren met de betrokken inwoners of handelaars. Op zondagvoormiddag 18 september voorziet de gemeente een lekker ontbijt (met producten van de lokale slager, bakker, supermarkt en horeca) aan de ‘langste tafel’ van de Kerkstraat. De bewoners en de handelaars ontvangen deze week een uitnodiging voor dit heugelijke moment. Aansluitend vindt dan de Kinderfoor plaats in het centrum van Kuurne. Burgemeester Francis Benoit: “ De werkzaamheden in de Kerkstraat waren geen evidentie, niet voor de handelaars, maar ook niet voor de bewoners. Daarom willen we iedereen uit de Kerkstraat belonen voor hun geduld en hun creativiteit. We nodigden alle bewoners en ondernemers van de Kerkstraat uit om in september aan te schuiven aan de langste ontbijttafel van Kuurne.”

Actie handelaars Kerkstraat

Om de ondernemers een extra duwtje in de rug te geven, kent het gemeentebestuur een heropeningsbudget van €250 per handelszaak toe om de ondernemers de kans te bieden, om na een moeilijke periode, een nieuwe start te ondersteunen. De handelaars uit Kerkstraat Noord kwamen hierdoor met het idee om samen de handen in mekaar te slaan op zaterdag 3 september van 10 tot 12 uur. Je kunt er de vernieuwde Kerkstraat Noord verkennen met een aantal gekke fietsen en mini-golf. Bram Deloof, schepen van lokale economie & ondernemen: “Het kan terug zonder hinder, winkelen in de kerkstraat te Kuurne. De Kuurnenaar koopt graag lokaal bij handelaars die hun klanten kennen. De lokale handelaar weet het verschil te maken door een gezellige babbel met zijn/haar klanten, door in te zetten in dat ‘tikkeltje service’ extra…De wegenwerken en hinder maakten deze link moeilijk, maar door de straat vervroegd open te zetten, kunnen we die lokale wisselwerking herstraten en dat is belangrijk! Vandaar dat de gemeente de heropening van de zaken in de werkfzones graag ondersteund, als steuntje in de rug voor de handelaars en dank voor het geduld van de klanten.“

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 augustus 2022
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Wegenwerken
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op