BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Handelaars Kerkstraat Noord organiseren pré opening nu einde van wegenwerken dichterbij komt

Foto NSK
Foto NSK
Wie sinds dinsdag 19 april een van de handelszaken gelegen in de Kerkstraat Noord te Kuurne wilde bezoeken, diende daar de afgelopen maanden soms halsbrekende toeren voor uit te halen.  Gelukkig zijn de werkzaamheden in de Kerkstraat Noord stilaan achter de rug.  Negen handelaars die hun handelszaak in de Kerkstraat Noord hebben slaan op zaterdag drie september de handen in elkaar om een heuse pré – opening te organiseren van hun winkelstraat.  Dit doen ze uit bedanking om de trouw van hun  klanten tijdens de werkzaamheden te belonen.  “Van zodra de wegenwerken werden aangevat werd heel snel duidelijk dat de passage die we anders kunnen waarnemen in de straat snel wegviel.”, vertelt An – Pascale Kruth van apotheek Multipharma, “Tijdens de werkzaamheden zelf zagen we ook een deel van vooral onze oudere klanten wegblijven, ondanks we via extra services die we aanboden er alles aan deden om dit te voorkomen.”  Ook bij Select textielreiniging werd een zelfde trend waargenomen.  “Vooral klanten die van buiten Kuurne moesten komen zagen we tijdens de werkzaamheden wegblijven”, vertelt Nancy Parmentier van Select textielreiniging, “Gelukkig konden wij tijdens de periode dat de werkzaamheden plaatsvonden en onze straat tot een grote wegenwerf was omgetoverd terugvallen op onze externe depots die we beleveren.  Ook een deel van onze vaste klanten bleef trouw komen ondanks het hindernissenparcours die ze soms dienden af te leggen en we hopen ook stiekem dat klanten die tijdens de wegenwerken wegbleven, hun winterkledij bijhielden en van zodra opnieuw verkeer mogelijk is in de straat, ze dit als nog binnenbrengen.  Een pluspunt was alvast dat de gemeente ons tijdens de werkzaamheden haarfijn op de hoogte hielt wat er telkens te gebeuren stond, iets waar alle handelaars uit de straat de gemeente zeker willen voor bedanken!”  Fabienne Catteau van artisanaal kaarsenatelier Feu de la passion gelegen aan het begin van de Kerkstraat Noord was dan weer gelukkig dat de werkzaamheden werden uitgevoerd tijdens de zomermaanden, gezien het in die periode toch nooit spectaculair druk is in haar handelszaak.  “Dat er door de werkzaamheden een omzetverlies werd gegenereerd hoef ik waarschijnlijk niet te zeggen”, opent Fabienne, “Ik had echter het geluk dat mijn zaak dicht bij de hoek van de straat is gelegen zodat klanten die er echt wilden zijn toch wat stuntwerk wilden uithalen om mijn zaak te kunnen bereiken.  Ook leveringen aan onder meer restaurants konden gelukkig blijven doorgaan.  Het waren vooral particulieren die in deze periode wegbleven.  De tijd die zo vrij kwam heb ik ondertussen kunnen gebruiken om nieuwe gietvormen te maken, ook een nuttige bezigheid trouwens.”  Wie de pré – opening op zaterdag 3 september wenst bij te wonen van de Kerkstraat Noord die georganiseerd wordt door schoonheidssalon Perle d’or, apotheek Multipharma, Select Textielreiniging, Suncity zonnecenter, Claryco Juwelen, Feu de la Passion, Kids in Motion, kapperszaak Heads-Up en Argenta met medewerking van de gemeente Kuurne en de Sint-Michielsdrukkerij is welkom tussen 10 en 12 uur die dag.   Tijdens de pré-opening wordt onder meer de mogelijkheid geboden aan de bezoekers tot een partijtje gratis mini – golf en de vernieuwde Kerkstraat Noord verkennen op een aantal gekke fietsen.  Tevens wordt er ook een klein geschenkje voorzien voor alle aanwezige kinderen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 augustus 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws