BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kinepolis lanceert nieuw filmconcept ‘CINE K’ in België

CineK Kinepolis pakt uit met een gloednieuw concept in haar Belgische bioscopen. Met CINE K zet de bioscoopgroep kwalitatieve films die wat meer tijd nodig hebben om hun publiek te vinden in de kijker. Deze ‘films met een gouden randje’ worden aan het grote publiek gepresenteerd in een exclusief kader. Het nieuwe concept wordt op 6 september bij Kinepolis gelanceerd.

Kinepolis is meer dan blockbusters. Om dat in de verf te zetten verrijkt de Groep haar Belgische bioscopen met een ‘cinema-in-cinema’ concept, CINE K. CINE K werd in 2014 in Frankrijk geïntroduceerd en het succesverhaal krijgt vanaf september een vervolg in ons land. Het CINE K concept laat de bioscoopgroep toe om een ander type film in de kijker te zetten. Denk aan “Tori et Lokita”, het nieuwe cinematografische kunstwerkje van de gebroeders Dardenne of het Zuid-Koreaanse “Decision to Leave”. Door in te zetten op een intieme en bijzondere programmatie wordt het artistieke belang van deze films ook bij het grote publiek onderstreept. Bezoekers kunnen zo genieten van een gevarieerd aanbod terwijl zij hun horizon verbreden. Vanaf september wordt CINE K in alle Vlaamse Kinepolis-bioscopen*, in Kinepolis Brussel en in Kinepolis Braine-l’Alleud geïntroduceerd. In de geselecteerde bioscopen zullen uiteindelijk een à twee zalen in het teken van CINE K staan. Deze zalen hebben de charme van een exclusieve filmclub, een cocon binnen in de Kinepolis bioscoop waarin deze films beter kunnen gedijen. De CINE K zalen zullen tegen 2023 eenvoudig te herkennen zijn door hun gele en zwarte muren. Het comfort en de technologie waar de Kinepolis bioscoopcomplexen om bekend staan blijft evenwel gelijk net zoals de prijs voor een bioscoopticket.

 

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: Wij kiezen onze films op basis van de voorkeuren van onze klanten en ons aanbod is dus niet beperkt tot de huidige internationale hits. De films die binnen CINE K geprogrammeerd worden hebben sterke cinematografische kritieken ontvangen maar hebben doorgaans een tikkeltje meer promotie nodig om het mainstream publiek te bereiken. Met CINE K hopen wij een breed publiek aan te moedigen om ook die films te gaan ontdekken.

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 augustus 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws