BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kuurnse centrumstraten worden op 14 augustus opnieuw omgevormd tot een groot rommelparadijs

Foto NSK
Foto NSK
Na twee jaar van afwezigheid pakken de Ommeganckgezellen de draad opnieuw op om op 14 augustus de 23 editie te organiseren van hun Grote Kuurnse Rommelmarkt.   De centrumvernieuwing zorgt er echter voor dat de organisatoren dit jaar geen gebruik kunnen maken van de Kerkstraat.   De organisatie mikt alvast op zo’n 300 standhouders. De Kuurnse Rommelmarkt kent reeds een rijke geschiedenis en werd destijds in het leven geroepen om de jaarlijkse ommeganck die wat teloor was gegaan nieuw leven in te blazen.  Het was Fernand Candry die de eerste editie ervan inrichtte.  Eerst kleinschalig in de Koutersrtraat, later werden de centrumstraten ingepalmd.   Gelijktijdig met deze rommelmarkt werden ook tien jaar lang gelegenheidstentoonstellingen gehouden.  “Ondanks onze rommelmarkt tot twee jaar toe niet kon plaatsvinden hebben we zeker niet stilgezeten”, vertelt Filiep Nottebaert, voorzitter van de Ommeganckgezellen, “Deze twee jaar waren net lang genoeg om ons de tijd te geven een nieuw registratiesysteem voor de inschrijvingen van standhouders op poten te zetten. Onze rommelmarkt is door de jaren heen stelselmatig gegroeid, gezien deze goed in de markt ligt binnen het rommelmarktcircuit.   Nu reeds is de kaap van 300 standhouders bereikt, waardoor slechts nog maar enkele plaatsjes beschikbaar zijn voor standhouders.  De centrumvernieuwing zorgt er echter voor dat we de Kerkstraat niet kunnen gebruiken, waardoor we dit jaar ook de parking van Huis Van Wonterghem inpalmen om eveneens ook daar standhouders te plaatsen.”  De Kuurnse Rommelmarkt trekt jaarlijks standhouders uit zowel Oost- en West-Vlaanderen.  Enkele onder hen steken zelfs speciaal de taalgrens over om erbij te kunnen zijn.  “25 jaar terug stelden we ons nog de vraag of een rommelmarkt organiseren wel kon in het hartje van Kuurne”, gaat Filiep Nottebaert verder, “Ondertussen hoeven we ons deze vraag niet meer te stellen gezien we jaar na jaar zien dat zowel heel wat standhouders als nieuwsgierigen de weg vinden naar ons evenement.  Om de gezellige sfeer die er telkens hangt op de Kuurnse Rommelmarkt nog wat te laten aandikken zorgen tussen 14 en 18 uur de Alfredo’s die dag voor de muzikale ambiance in de Kuurnse centrumstraten.  Een nieuwigheid dit jaar is de afvalstraat die zal geïnstalleerd worden op het marktplein.  Jaar na jaar merken we dat diverse standhouders na de rommelmarkt af willen van hun koopwaar.  Daarom nemen we voor het eerst initiatief om hen daarbij te helpen.  Naast de afvalstraat hebben we ook gezorgd voor een drietal goede doelen waaraan goederen die nog in goede staat zijn kunnen geschonken worden.  Naast de Deelfabriek Kortrijk – Swop & Go die kinderkledij inzamelt voor kinderen van 0 tot 14 jaar, opteerden we ook voor het Sociale huis Kuurne die goederen inzamelt voor vluchtelingen uit Oekraïne en andere gebieden.  Afgedankte fietsen worden dan weer geschonken aan de Fietsbieb Kuurne”  Wie een bezoekje wenst te brengen aan de Kuurnse Rommelmarkt kan dit doen op zondag 14 augustus van 6 tot 21 uur.  Meer info via www.rommelmarktkuurne.be of www.facebook.com/kuurneommeganck.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 augustus 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online