BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Roadrock heeft nieuwe thuishaven

Foto NSK
Foto NSK
Op zaterdag 27 augustus vindt op het grasveld van de Vlaskouter de zesde editie plaats van Roadrock.  Met toppers als Therapy?, Hooverphonic en Jasper Erkens beloofd ook deze zesde editie van Roadrock opnieuw een topper te gaan worden.   De opbrengsten van het festival gaan integraal naar Youth For Music die er de muziekopleiding mee betaalt van kwetsbare kinderen uit Kortrijk, Kuurne en Harelbeke. Na vijf succesvolle edities in Kortrijk opteren Geert Lefevre (65), Dirk Callens (52) en Bart Denauw (50) er definitief voor om hun geesteskindje vanaf heden te laten plaatsvinden op Kuurnse bodem.  Vooral de steun die ze daarbij krijgen van de gemeente zelf en het terrein die hen daarvoor ter beschikking wordt gesteld speelden daarin een grote rol.  “De Vlaskouter is voor ons een droomscenario”, opent organisator Geert Lefevre, “Nadat wij vorige edities geregeld van locatie dienden te veranderen, is het vooral een pluspunt dat ons festival vanaf heden een vaste stek krijgt.  Het festivalterrein is goed gelegen en ondanks de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden in het Kuurnse gemeentecentrum toch goed bereikbaar.  We zijn alvast trots dat we ook deze editie opnieuw kunnen uitpakken met enkele kleppers van formaat.  Zo wisten we onder meer Therapy? te strikken die slechts op twee Belgische festivals te zien zal zijn dit jaar en die op Roadrock meteen ook zijn Belgisch avontuur afsluit.  Ook Hooverphonic prijkte al langer op ons verlanglijstje maar kregen we tot op heden nog nooit op ons podium.  Dit jaar komt daar dus verandering in en om extra trots op te zijn is alvast het feit dat Roadrock meteen ook het enige festival in België zal zijn waar Hooverphonic dit jaar concerteert.”  Het idee achter Road Rock ontstond zo’n zestal jaar terug toen Geert Lefevre besloot om zijn droom eindelijk waar te maken, en zijn passie voor muziek te delen via een festival waar iedereen welkom was.  Daarvoor sloeg hij de handen in elkaar met de al even door muziek begeesterde Bart Denauw, en niet veel later was Road Rock een feit! Het accent van de eerste edities werd gelegd op het ontdekken en ondersteunen van nieuw talent. Elke band in Vlaanderen kon meedingen naar de eeuwige roem, waarbij in de prijzenkast enkele waardevolle prijspakketten te winnen waren via een live music contest voor de laureaten. Tot op vandaag is deze wedstrijd nog steeds een onderdeel van het festival.  “Het aantal bands die zich inschrijven voor onze live music contest zien we jaar na jaar toenemen”, gaat Geert verder, “West Coast Caravan die vorig jaar onze live music contest won is dan ook een van de groepen die dit jaar geprogrammeerd staan tussen de vele andere grote namen op onze affiche.   Daarnaast krijgt de top drie van deze live music contest ook nog van ons de mogelijkheid om twee nummers op te nemen in de North Garden Studios van producer Filip Tanghe.  Een nieuwe editie van deze live music contest voorzien we in het najaar en uiteraard kijken wij nu reeds uit naar hoeveel aanstormend talent zich nu zal inschrijven.”  Ook burgemeester Francis Benoit (CD&V) is tevreden met de komst van het festival richting Kuurne.  “We doen er alles aan om de organisatoren van het festival zo goed als mogelijk te ondersteunen”, weet de Kuurnse burgemeester, “Zo stellen we hen in de mogelijkheid om hun festival te laten doorgaan op gras, wat de festivalsfeer enkel maar ten goede komt.  Geert en ikzelf kennen elkaar al geruime tijd.  Een locatie vinden binnen onze gemeentegrenzen voor Roadrock was alvast geen probleem gezien het grasveld waarop ook p’LatseDoen plaatsvind zich perfect leent om dergelijke evenementen op te organiseren.  We zijn alvast trots dat Roadrock voor Kuurne koos!”  Roadrock gaan op zaterdag 27 augustus van start om 14.00 uur.  Tickets en meer info over het festival zijn terug te vinden via www.roadrock.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 augustus 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws