BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Brussels Airport en Brussels Airlines lanceren nieuwe “Baggage drop-off”

Online vooraf ingecheckte passagiers van Brussels Airlines kunnen vanaf heden op de luchthaven van Brussels Airport  zelf hun bagage inchecken.   Deze service werd gelanceerd sinds deze zomervakantie. Online ingecheckte passagiers kunnen met hun instapkaart zelf het bagagelabel voor hun koffer afdrukken aan één van de 16 kiosken en deze daarna op één van de zes bagagebanden afzetten. Deze “Baggage drop-off” zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst voor de reizigers. Het nieuwe systeem werd deze zomervakantie gefaseerd in gebruik genomen en is nu volledig operationeel.  Brussels Airport introduceerde deze zomer een nieuw systeem om zelf de bagage in te checken op de luchthaven. Met hun boarding pass kunnen passagiers voor de korte en middellange bestemmingen van Brussels Airlines, en de andere maatschappijen van de Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss en Austrian), zelf het bagagelabel printen voor hun koffer en deze inchecken. Hiervoor werd een nieuwe zone met 16 labelkiosken en 6 bag drops, waar de koffer gewogen wordt en op de band naar de bagagehal gaat, geïnstalleerd ter hoogte van check-in rij 4. Agenten van Brussels Airlines staan de passagiers bij indien ze assistentie wensen. Deze Baggage drop-off biedt een aanzienlijke tijdwinst voor passagiers omdat er nog meer passagiers gelijktijdig hun koffer kunnen aanbieden. Aangezien meer dan 75% van de passagiers van Brussels Airlines reeds thuis zijn ingecheckt en hun boarding pass op zak hebben, kunnen zij zo sneller hun koffer inchecken en hun reis verderzetten. Via deze Baggage drop-off kunnen er tot 400 passagiers per uur hun bagage inchecken. Passagiers kunnen uiteraard ook nog steeds terecht bij de bemande check-in balies. Dit systeem werd tijdens de zomervakantie stelselmatig in gebruik genomen en is nu volledig operationeel. Tijdens de maanden juli en augustus werden al 35.000 koffers, of bijna 10% van de koffers van korte en middellange vluchten van Lufthansa Group, via de Baggage drop-off ingecheckt. Dit gaat om een uitgebreide piloot, waarbij het systeem nauw zal opgevolgd worden, met oog op uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst.   Bij de introductie van dit systeem kon onze redactie zelf het systeem uitproberen.  Met een eenvoudige scan van de online verkregen boardingpass kon op eenvoudige wijze een bagagelabel worden aangemaakt, waarna het dan verder ging naar de security en vervolgens naar de gate die op de boardingpass stond vermeld.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 september 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws