BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Hinder door werken aan zuidwestelijke omleidingsweg in Diksmuide van start op maandag 17 oktober

wegenwerken Diksmuide   Maandag 17 oktober gaan de werkzaamheden van start door de nutsmaatschappijen ter hoogte van de toekomstige rotonde op de Kaaskerkestraat (N35) in Diksmuide. Vanaf dat moment zal er hinder waarneembaar zijn voor het lokale verkeer. Verkeer richting Diksmuide zal dan via de Dodengangstraat moeten rijden, verkeer richting Veurne rijdt voorbij de werfzone. Deze hinder zal waarneembaar zijn tot begin december. In het voorjaar van 2023 kunnen de werken aan de rotonde dan echt van start gaan. Voorbereidingen sinds midden augustus Na het zomers bouwverlof startte de aannemer met de voorbereidende werken voor de werken aan de zuidelijke omleidingsweg. Deze voorbereidingen zijn achter de rug. Op maandag 17 oktober gaan de nutsmaatschappijen van start met het aanleggen van nieuwe leidingen of het verplaatsen van bestaande verbindingen. De nutsmaatschappijen zijn aan de slag tot begin december. Hinder tijdens nutswerken Tijdens de werken van de nutsmaatschappijen zal er wel al hinder zijn voor het lokaal verkeer. Fietsers kunnen zich voorbij de werfzone verplaatsen in beide richtingen. Verkeer van Diksmuide naar Veurne rijdt voorbij de werfzone, maar verkeer van Veurne naar Diksmuide volgt een omleiding via de Dodengangstraat en IJzerdijk. Vrachtverkeer van en naar de E40 rijdt tijdens de werken om via de Admiraal Ronarchstraat, de Oostendestraat en de Diksmuidestraat.  De nutsmaatschappijen zijn aan de slag tot begin december. De aanleg van de rotonde start dan in het voorjaar van 2023.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 oktober 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Wegenwerken