BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Meer dan 500 schoolkinderen bezoeken windpark in opbouw langs A19 in Wervik en maken virtuele klim in windturbine

ASPIRAVI_WERVIK_OPENDEURDAG-SCHOLEN_WEB_20220929_031 Donderdag en vrijdag hebben 12-jarigen in het nieuwe windmolenpark gelegen langs de A19 in Wervik de ‘primeur’ gekregen om alles van dichtbij te kunnen bekijken.  Door de unieke combinatie van informatie en beleving was het maximum aan inschrijvingen al snel bereikt.  Meer dan 500 leerlingen en hun leerkrachten gingen langs en leerden alles over windenergie en het belang van hernieuwbare energie.  Omdat Aspiravi nv met de productie van groene stroom bouwt aan een duurzame samenleving voor de volgende generaties, wil het bedrijf in de eerste plaats ook de jeugd informeren over windenergie.  Daarom streek ‘Aspiravi on the Road’, met haar 4 speciaal ontworpen containerklasjes, neer op de werf in opbouw van het nieuwe windpark langs de A19 in Wervik. Alle leerlingen van het 6de leerjaar van de lagere scholen uit de nabije omgeving werden uitgenodigd om een bezoek aan het nieuwe windpark te brengen.  In elke container leren de kinderen over een ander aspect van windenergie: over de energietransitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie, over windkracht en de schaal van Beaufort, over hoe de kracht van de wind wordt omgezet in groene stroom, over de onderdelen van een windturbine en het belang van windenergie.  Maar naast ‘leren’, konden de kinderen vooral ook heel wat ‘beleven’. Ze konden dan ook zelf ondervinden hoe hard windkracht 2, 4 of 6 Beaufort is, konden door middel van hun eigen trapkracht energie opwekken waardoor lampen gingen branden en konden zelf een virtuele klim in een windturbine maken en ervaren hoe het voelt om bovenop een gondel te staan. Op zondag 2 oktober a.s. zet Aspiravi nv ‘haar deuren open’ voor alle omwonenden en geïnteresseerden die een bezoekje aan het nieuwe windpark willen maken. Iedereen is welkom om tussen 10 en 17 uur alles te ontdekken over windenergie. Alle bezoekers krijgen ook de kans om een virtuele klim naar de gondel te maken en iedereen ontvangt tevens ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van Aspiravi een gratis drankje.  Aspiravi nodigde alvast alle inwoners van Wervik en Zonnebeke persoonlijk uit doormiddel van de bedeling van 13.600 flyers in alle bussen van de gemeenten. Praktisch: het windpark is op Open Bedrijvendag enkel te bezoeken tussen 10 en 17 uur.  Wagens kunnen zich parkeren op de parking van het bedrijf FLEUR, Proostdiestraat 17 in Zonnebeke. Vandaar worden de bezoekers verder met een shuttle naar het windpark gebracht. Fietsers kunnen rechtstreeks naar de Beselarestraat 178 in Wervik rijden. ASPIRAVI_WERVIK_OPENDEURDAG-SCHOLEN_WEB_20220929_001 ASPIRAVI_WERVIK_OPENDEURDAG-SCHOLEN_WEB_20220929_006  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 oktober 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws