BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Provinciale rampoefening op luchthaven Oostende-Brugge

Foto FVL
Foto FVL
Grote paniek dinsdagnamiddag op de Luchthaven van Oostende nadat een aanrijding plaatsvond tussen een taxiënd cargotoestel van Yankee Air, met aan boord olieproducten voor fabricage van zepen, geurkaarsen, cosmetica en vis en een passagierstoestel van Tui met aan boord 74 passagiers en 5 bemanningsleden.  Door de impact die daarmee gepaard ging brak de rechtervleugel van het passagierstoestel af met een grote uitstroom van kerosine tot gevolg. Ter hoogte van motor 2 van het passagierstoestel brak eveneens brand uit.   Gelukkig was het ganse incident in scene gezet en het scenario voor een grootschalige rampoefening bedacht door de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé samen met een stuurgroep.  Een verplichting die twee jaarlijks dient te gebeuren door de luchthaven gezien deze gecertificeerd is als internationale luchthaven volgens Europese reglementering.  In de stuurgroep zaten afgevaardigden van zowel de luchthaven zelf, de brandweer, medische- en psychosociale diensten, Federale- en Lokale politie, Civiele bescherming, defensie, de noodcentrale 112 als de Stad Oostende.  Naast de interne brandweerdienst namen aan de terreinoefening ook diverse externe hulpdiensten deel.    De vorige oefening die plaatsvond op de luchthaven dateerde reeds van 2018.  
Foto FVL
Foto FVL
Foto FVL
Foto FVL
Foto FVL
Foto FVL
Foto FVL
Foto FVL
Foto FVL
Foto FVL
Foto FVL
Foto FVL
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 oktober 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Tui

TUI Belgium op zoek naar 360 nieuwe medewerkers

OOSTENDE/ZAVENTEM – TUI Belgium, de grootste reisorganisatie van het land, is op zoek naar 360 nieuwe collega’s op verschillende departementen: stewards(essen) voor de luchtvaartmaatschappij, studenten