BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Wedstrijden

BRU schenkt duo kaarten weg voor het Razor Reel Flanders Film Fest te Brugge

74f20f_e562b47846e2444b9951e4b26259c727_mv2 Van bloedstollende horror tot hilarische cultfilms, masterclasses, een zeer gesmaakte filmquiz en een heuse fantasy boekenbeurs: binnenkort maakt het Razor Reel Flanders Film Fest Brugge – en, bij uitbreiding, het hele land – weer onveilig. Dit jaar viert het fantastische filmfestival zijn vijftiende verjaardag en vanzelfsprekend mag dat gevierd worden. “Vijftien jaar is het al, maar het lijkt nog als gisteren, die eerste editie van het Razor Reel Fantastic Film Festival – een festival dat wat kleur mocht brengen in het Brugse culturele landschap.”, vertelt festival directeur Patrick Van Hauwaert, “Dat het meteen bloedrood zou kleuren hadden we zelf niet door, want het was en is er eentje rond genrefilms, maar in de volksmond zijn en blijven we het “horrorfestival”. Tja, één en ander zal wel te maken hebben met de vele breeddenkende geesten in het wereldje. Wat velen niet weten, is dat er aan deze eerste editie ongeveer een jaar voorbereiding aan te pas kwam en dat we daarvoor al met een paar mensen geruime tijd bezig waren met een gelijknamige website, waar nog wel enkele sporen van terug te vinden zijn. Wat ook niet zo keihard geweten is, is dat we eigenlijk een filmweekend voor ogen hadden en geen projectionist hadden voorzien voor de filmvertoningen in de Biekorf. We waren zelfs genoodzaakt om de viplounge tijdens de opening van Kinepolis Brugge te partycrashen om aan Jan Verheyen te kunnen vragen of hij onze peter wou zijn. Enkele weken en één telefoontje van peter Jan Verheyen later was plots de Kinepolis geboekt voor een openingsfilm die 4 dagen na de eerste voorstelling plaatsvond. Het was opeens menens: een weekend werd 10 dagen, het zaaltje werd 3 locaties en we kregen meteen een pak gasten op bezoek. Verder telden we 23 langspelers en evenveel kortfilms, maar al even vlug kregen we de wind van voren: we zouden een verdoemd festival zijn en god weet waarom drie jaar later naar Gent trekken. Vijftien jaar later staan we nog steeds in Brugge, met doorheen de jaren een festivalformule die al even vaak (noodgedwongen) veranderde van locatie, die zichzelf volgens de tijdsgeest en de mogelijkheden af en toe heruitvindt en die kan rekenen op een groeiende crew van enthousiastelingen die het allemaal gratis en voor niets in elkaar boksen. Jawel: de vzw is er nog steeds eentje van en voor enthousiaste filmliefhebbers, mensen met passie, kennis en zin voor film. Het is hier dan ook meer dan gepast om iedereen uit het verleden en het heden die Razor Reel mee vorm hebben gegeven te bedanken. Namen noemen doe ik bewust niet uit vrees om er te vergeten, maar weet dat ik iedereen een warm hart toedraag – of we nu vriendschappelijk uit elkaar gingen en of er inhoudelijke meningsverschillen waren. Voor velen was Razor Reel een tussenstation op weg naar andere doelen, anderen bleven er langer hangen of zijn er nog steeds. In die voorbije vijftien jaar heb ik heel veel mensen leren kennen. Velen daarvan wil ik nu graag tot mijn vrienden rekenen en ook al zei ik dat ik geen namen zou noemen, toch wil ik hier graag twee vermelden uit een lijstje dat beter niet te lang wordt. Ik kan ze vandaag niet meer persoonlijk bedanken, maar vrienden en familie mogen het weten: Yves, Staf…jullie zijn en blijven voor altijd een deel van de Razor Reel Fantastic Film Friends.”  Het Razor Reel Flanders Film Fest is reeds 10 jaar lid van de Méliès International Festivals Federation (MIFF), een hecht netwerk van 26 fantastische filmfestivals uit 19 landen, met een wereldwijd bezoekersaantal van meer dan 800 000 bezoekers, waardoor het een vitale economische en culturele speler is in de fantastische filmwereld. De opdracht van het MIFF bestaat erin Europese fantastische filmproducties in heel Europa en de wereld te promoten. Als lid van het MIFF organiseert Razor Reel jaarlijks de Méliès d’Argent competitie voor beste Europese fantastische kortfilm. Deze competitie is een erkenning van kwaliteit en creativiteit, en genereert een unieke zichtbaarheid voor films en hun regisseurs. De winnaars worden door alle festivals van de Federatie, met inbegrip van de ondersteunende leden, in de kijker gezet, waardoor hun verspreiding over de hele wereld wordt aangemoedigd. Tevens neemt elke winnaar van een Méliès d’Argent deel aan de competitie om de Méliès d’Or Award te winnen. Die staat voor kwaliteit, creativiteit en verbeelding.  Daarnaast ondersteunt het  Razor Reel Flanders Film Fest sinds zijn eerste jaar ook debuterend filmtalent. Met de YOUNG BLOOD competitie biedt het Razor Reel Flanders Film Fest sinds 2012 een platform aan debuterende filmmakers (eerste of tweede film) en plaatst het hiermee deze getalenteerde nieuwkomers in de kijker. De YOUNG BLOOD AWARD beloont de beste internationale debuterende genrefilmmaker en is een erkenning van kwaliteit en creativiteit. Doorheen de jaren heen hebben veel YOUNG BLOOD winnaars een carrière uitgebouwd binnen de fantastische filmindustrie.  Meer info over het Razor Reel Flanders Film Fest is terug te vinden via www.razorreel.com   BRU mag vijf duo tickets wegschenken voor dit filmevenement aan zijn websitebezoekers.  Wie ons kan vertellen aan de hoeveelste editie het Razor Reel Fantastic Film Festival te Brugge toe is en dit samen met zijn of haar naam, adres en telefoonnummer voor 21 oktober 2022 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt, wordt misschien wel de gelukkige winnaar van een van de duotickets die we wegschenken!  Succes alvast!

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 oktober 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Wedstrijden