BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Twee dagen feest in Jeugdhuis Tap te Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober vindt een nieuwe editie plaats van de tapkesfeesten in jeugdhuis Tap gelegen in de schaduw van het Kuurnse gemeentehuis.  Jeugdhuis Tap kent reeds een rijke geschiedenis en werd zo’n 54 jaar terug opgericht.  Sinds meer dan dertig jaar zijn ook de jaarlijkse tapkesfeesten niet meer weg te denken binnen de werking van het jeugdhuis. Ondanks de steeds maar stijgende prijzen zorgt jeugdhuis Tap ervoor dat de jeugd nog tegen een aanvaardbare prijs amusement kan beleven.  Ook voor de Tapkesfeesten, die komend weekend plaatsvinden, wordt deze regel doorgetrokken.  Op vrijdag 14 oktober kom je erin voor een symbolische Euro om er de Safe Party Zone te betreden, op zaterdagavond wordt 4 euro toegangsgeld gevraagd voor het bijwonen van een festival waarop een viertal bands staan geprogrammeerd aangevuld met een afterparty.  “Een jeugdhuis runnen vergt nog altijd heel wat energie van de kern die daarvoor instaat” vertelt Arne Devos, organisator en coördinator van de Tapkesfeesten 2022, “Na een paar moeilijke jaren zijn we uiteraard blij dat het jeugdhuis opnieuw begint te leven en dat we de juiste richting uitgaan.  Met de stijgende prijzen van drank wordt het er alvast niet makkelijker op.  Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van de gemeente Kuurne waardoor we wat meer ademruimte hebben.  Een echte voorzitter hebben we momenteel niet binnen ons jeugdhuis, we werken eerder als een bestuursgroep die bestaat uit Anouk Staelens, Chiara Verheye en mezelf. We voorzien echter wel binnenkort een verkiezing, vermoedelijk zal dit in de maand november zijn, die dan het nieuwe bestuur voor het jaar 2023 zal aanduiden.  De sfeer binnen de bestuursgroep zit alvast goed waardoor we alvast de toekomst van het jeugdhuis positief inzien.  Gezien druppelsgewijs geregeld ook nieuwe kernleden zich aansluiten bij de stuurgroep van het jeugdhuis kunnen we ook meer evenementen organiseren zoals bijvoorbeeld onze dancing nights iedere laatste zaterdag van de maand. Dit heeft dan weer als positieve uitwerking dat we zo een meer terugkomend publiek creëren die ons komt opzoeken. Onze ambitie is dan ook om verder op z’n minst maandelijks één evenement te organiseren om het jeugdhuis in de spotlight te blijven zetten en zo te accentueren dat ‘Den Tap’een plaats is waar iedereen zichzelf kan zijn”.  Jeugdhuis Tap werd opgericht in het jaar 1968.  Stichter was E.H. Frans Vercaemert die samen met enkele bereidwillige ouders die zo wilden instaan voor en meewerken aan een ontspanningsgelegenheid voor de Kuurnse jeugd.  Het oude patronaatsgebouw of jongelingenkring werd speciaal voor dit initiatief in een nieuw fleurig kleedje gestoken en op zondag 10 maart 1968 werd jeugdhuis “De Tap” boven de doopvont gehouden.  “Met de Tapkesfeesten die deze avond van start gaan zetten we meteen een oud gebruik van het jeugdhuis verder”, vervolgt Arne die zelf actief is binnen de evenementensector, “We opteren er eveneens ook voor dat alle DJ’s die aan het werk zullen te zien zijn op de Tapkesfeesten uit eigen regio komen.  Ook alle bands op zaterdag waaronder FLINK82, BOUViER, Black Masks and Charlie Sheen en Green Day zijn op en top West-Vlaams.”  Ook op zaterdagnamiddag tussen 14 en 17 uur valt er reeds heel wat te beleven in jeugdhuis Tap gezien voor de gelegenheid de volksspelen worden bovengehaald en deze naar believen kunnen gespeeld worden.  Voor de allerkleinste aanwezigen wordt een springkasteel voorzien.  Na de goedgevulde avond livemuziek sluiten Hannes Pype en Jonathan Breughe van ThatsAllPunx Team op zaterdagavond de Tapkesfeesten af door hun favoriete platen af te vuren op het publiek.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 oktober 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online