BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

De acht bergen : filmparel om niet te missen

De Acht Bergen! De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen. Naar de roman « Le otto montagne » van Paolo Cognetti. Het koppel Felix Van Groeningen – Charlotte Vandermeersch regisseerde deze parel met in de hoofdrollen Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi en Elena Lietti.

Beleef cinema met een gouden randje dankzij Cine K. Een verrassende programmatie met onverwachte, originele, eigenzinnige of artistieke films die je bekijkt en beleeft in de allerbeste omstandigheden.
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 december 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws