BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Ex RWDM – verdediger Bryan Van Den Bogaert tot elf beste spelers van het afgelopen seizoen verkozen in IJsland

Foto NSK
Foto NSK
Bryan Van Den Bogaert (30) geniet momenteel thuis na, samen met zijn gezin, van zijn top seizoen die hij de afgelopen zeven maanden beleefde bij zijn IJslandse ploeg KA Akureyri.  Als linkervleugelverdediger liet Bryan zich bij KA Akureyri onder meer opmerken afgelopen seizoen met vijf assists en een doelpunt.   Als beloning voor dit harde werk werd hij in IJsland uitgeroepen tot een van de elf beste spelers van het seizoen.   Sinds eind oktober is de linkervleugelverdediger van het IJslandse KA Akureyri, Bryan Van Den Bogaert, die binnenkort zijn 31 ste verjaardag mag vieren terug op Belgische bodem.  Met zijn ploeg wist Bryan in de IJslandse eerste klasse competitie verdienstelijk tweede te eindigen wat KA Akureyri een ticket opleverde voor Europees voetbal.  Ondanks Bryan nog tot eind dit jaar onder contract ligt bij KA Akureyri, geniet hij momenteel volop van welverdiende rust bij zijn gezin in Kuurne.  “Sportief heb ik een topperiode achter de rug”, vertelt de verdediger van het IJslandse KA Akureyri, “Mijn transfer richting KA Akureyri was een goede keuze.  Ik kreeg er een warm onthaal, ben er ontvangen met open armen en kon ook elke wedstrijd spelen, waardoor ik mij meteen kon ontpoppen tot een vaste waarde bij mijn IJslandse ploeg.   Het grootste gemis de afgelopen zeven maanden was echter mijn gezin.  Zowel mijn partner Daphné die bij aanvang van het seizoen zwanger was van ons tweede dochtertje, als onze dochter Zaya waren het grootste deel van het seizoen in Kuurne.  Facetime en Skype waren op dat moment dan ook onze belangrijkste communicatiekanalen.    Ondanks het enorm mooie landschap die IJsland te bieden heeft, de totaal andere mentaliteit die er heerst en de factor stress die compleet vreemd is voor de IJslandse bevolking, was voor mij mijn grootste gemis daar ter plaatse mijn gezin.  Gezien de familieman die ik ben was het dan ook extra genieten op die momenten dat mijn vrouw en dochter richting IJsland afreisden.  Gelukkig vond ik in IJsland ook veel steun bij mijn ploegmaat  Sebastiaan Brebels.  Daarnaast kreeg ik in de maand juni van mijn IJslandse club de toestemming om naar België af te reizen zodoende ik de bevalling kon bijwonen van onze tweede dochter Zari.”  Als verdediger zorgde Bryan afgelopen seizoen bij zijn IJslandse ploeg voor vijf assists en een doelpunt, wat hem een plaatsje opleverde in de top elf van beste spelers van het afgelopen seizoen in IJsland.  “Wat 2023 mij zal brengen weet ik tot op heden nog niet”, gaat Bryan verder, “Onder meer de mogelijkheid om mijn contract bij KA Akureyri te verlengen is een optie, maar ook de transfermarkt ligt volledig open.  Als er een goede aanbieding komt, dichter bij huis, zal ik deze zeker in overweging nemen, puur om dichter bij mijn gezin te kunnen zijn.   Helaas wordt hier in Europa het IJslandse voetbal ondergewaardeerd, wat heel spijtig is.  Het is daar ter plaatse alvast een sport in volle ontwikkeling, waar heel wat getalenteerde spelers in eerste klasse spelen.  Enkel aan het koude klimaat van IJsland was het een beetje aanpassen, vandaar dat ik meteen na mijn terugkeer hier in België ervoor gekozen heb om twee weken richting Egyptische zon te trekken met mijn gezin, iets wat ons enorm veel deugd heeft gedaan!  Momenteel heb ik ook volop de tijd om de wereldbeker te volgen en te analyseren in Quatar.”  Ook de eindejaarsperiode wordt voor  het gezin Van Den Bogaert eentje in familiekring rondom de kerstboom, al zal het opzetten ervan niet door Bryan zelf gebeuren gezien het geduld daarvoor  hem wat ontbreekt, maar zijn vrouw Daphné neemt maar al te graag deze taak op zich.   Ook een weekje Sunparcs prijkt eveneens nog op de agenda van het gezin dit jaar.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 december 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op