BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Nieuwe mousserende wijn uit Heuvelland: Cuvée Jean

jean Net geen 20 jaar geleden plantte Martin Bacquaert de eerste wijnstokken van Entre-Deux-Monts aan. Die eerste wijngaard bevindt zich op de akkers van grootvader Jean Bacquaert, die ook Martin’s peter was. Jean, zelf een fervent wijn-en natuurliefhebber, stierf in 2002 en heeft dus jammer genoeg nooit zelf tussen de wijnranken van Entre-Deux-Monts kunnen wandelen. Met de Cuvée Jean brengt Martin een ode aan z’n grootvader, zonder wie Entre-Deux-Monts misschien nooit zou hebben bestaan. De mousserende wijn is gemaakt van Chardonnay druiven die na een jaar houtlagering nog minstens 5 jaar op fles op zijn gistdroesem heeft gerijpt. Dit resulteert in een wijn met rijpe aroma’s van tropisch fruit, noten en brioche, waarbij de houtlagering de complexiteit ondersteunt. In de mond is de Cuvée Jean breed, rijk en droog maar tegelijk ook zacht. In combinatie met de lange afdronk, is dit een gastronomische bubbel om te schenken bij feestelijke hapjes en visgerechten. De Cuvée Jean ‘collection Héritage’ is enkel beschikbaar in magnumflessen van 150 cl, waarvan slechts 500 flessen zijn gemaakt. Eind september organiseerde de Vereniging van Vlaamse Sommeliers samen met de vzw Belgische Wijnbouwers de wedstrijd Beste Belgische Wijn. Op de Horeca-expo in Gent mocht wijnbouwer Martin Bacquaert de gouden medaille in ontvangst nemen die hij won met de Wiscoutre Blanc de Blancs. ‘Wiscoutre’ verwijst naar de oude Frankische naam van het dorp Westouter, waar het wijndomein zich bevindt. Typerend aan deze mousserende wijn is zijn spannend karakter met een knap gesmaakte balans tussen fris, wit steenfruit en een breed smaakpalet. Wiscoutre  Blanc de Blancs is een uitbundige en verleidelijke aperitiefbubbel. Alle info : www.entre-deux-monts-belgianwineshop.be/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 december 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws