BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Nutswerken Brugsesteenweg (N32) te Roeselare gaan begin februari van start

wegenwerken
Foto: NGS
Begin februari gaan de nutswerken van start op de Brugsesteenweg (N32) te Roeselare. Daarbij wordt de bestaande waterleiding vernieuwd. Deze werken zijn noodzakelijk zodat het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf augustus 2023 er kan starten met de heraanleg van nieuwe fietspaden. Het einde van de herstellingen aan de waterleiding, dat in handen is van de Watergroep, wordt in normale omstandigheden verwacht tegen eind juni 2023. De geplande nutswerkzaamheden gaan van start op maandag 16 januari en zullen eerst uitgevoerd worden in een zijstraat van de Brugsesteenweg, tussen de Wijnendalestraat en huisnummer 369. Pas vanaf begin februari zal vervolgens dan de gewestweg zelf onder handen worden genomen. Het einde van de nutswerken wordt verwacht tegen eind juni 2023. Weinig hinder Automobilisten zullen tijdens de nutswerken in normale omstandigheden weinig hinder ondervinden. Het verkeer zal steeds doorgang hebben in beide richtingen. Ook een goede bereikbaarheid van de vele winkels en bedrijven langs de gewestweg zal mogelijk worden gemaakt. Fietsers zullen echter grotere hinder ondervinden tijdens de werkzaamheden, waardoor een omleiding zal voorzien worden langs de spoorweg. Aanleg fietspad Bij de werken op de Brugsesteenweg (N32) zelf, die volgens de huidige planning zullen starten in augustus van volgend jaar, zal tussen de rotonde met de Wijnendalestraat en de Rotsestraat een fietspad in beide richtingen op de huidige zijstroken in asfalt worden aangelegd. “Het nieuwe fietspad, dat twee meter breed zal zijn, zal worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag en waar nodig een nieuwe fundering. Het zal ook verder van de rijweg af liggen”, legt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters uit. “Een grotere afstand tussen het autoverkeer en de fietsers verhoogt immers de verkeersveiligheid van de fietsers ter plaatse.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 december 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Wegenwerken