BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Bar Bulot op vroegere Hertog-Jan in Zedelgem

Bar Bulot Restaurant Bar Bulot (Brugge) verhuisde eind 2022 naar de locatie waar vroeger het driester-renrestaurant Hertog Jan huisde, in Zedelgem. De plek behield zijn unieke uitstraling maar werd verbouwd tot een gezellige maar eigentijdse plek die past bij het DNA van Bar Bulot: classics with a twist. Over de nieuwe Bar Bulot in Zedelgem De krijtlijnen van de Bar Bulotfilosofie liggen vast: eigentijdse versies van grote klassieke be-reidingen, met af en toe een knipoog uit het grote innovatieboek van chef Gert De Mange-leer. Er zijn twee menuformules, Petit Bulot en Grand Bulot, en met de regelmaat van de klok kun je er terecht voor gelimiteerde seizoensgerechten, speciale menu’s en sfeervolle muzik-ale intermezzi. In Bar Bulot Zedelgem, komen de gerechten uit een splinternieuwe keuken. Voor het inrich-ten van de nieuwe keuken zocht Hertog Jan Restaurant group een partner met dezelfde klantgerichte filosofie: Electrolux Professional en haar partner Servito zijn met hun jarenlange kennis en knowhow in de internationale gastronomie, flexibiliteit en duurzaamheid een voor de hand liggende keuze. Het restaurant is in goeie handen met chef-kok Destin Cannaert en Maxime Depreitere, res-taurant manager en medevennoot die al meer dan tien jaar werkzaam is bij de groep. Als je aan Maxime vraagt waar Bar Bulot voor staat, antwoordt hij: « Finesse. De kracht om je een perfecte zakenlunch of intieme tête-à-tête te bezorgen in stijl. Je merkt het aan alles: de wijn-kaart met de betere Europese wijnen, het warme, sfeervolle interieur, de fijngedekte tafel, de professionele service. » Die aanpak ging niet onopgemerkt voorbij. Bar Bulot Brugge ontving een Michelinster en werd brasserie van het jaar volgens Gault Millau. Bar Bulot was in het begin een pop-up geïnspireerd op de Noord-Franse bistro met het accent op vis, schaal- en schelpdieren. Daarna vervelde de bistro tot volwaardige luxe-brasserie, met eigentijdse en doorgaans ook iets lichtere versies van Belgische en Franse klassiekers, waarvoor alleen de allerbeste ingrediënten werden gebruikt. Ook Bar Bulot in Brugge viel in de prijzen met een eerste Michelinster. In het najaar van 2021 kreeg Bar Bulot er een zusje bij in het Botanic Sanctuary hotel in het hartje van Antwerpen, waar sinds die periode ook Hertog Jan opnieuw hoge ogen gooit

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 januari 2023
Geschreven door
Steven
Nieuws