BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Eternal Spring vanaf 25 januari in de bioscoop

Eternal Spring Het internationaal bejubelde Eternal Spring vertelt het waargebeurde verhaal van een groep Chinese activisten die een gedurfd en gevaarlijk plan uitvoeren om de Chinese staatstelevisie te hacken. Een adembenemend verhaal over ongekende moed en het leven onder totalitaire heerschappij, dat 3D-animatie en live-action op ingenieuze manier combineert. Na een zegetocht langs diverse filmfestivals waar de film maar liefst 13 awards won en door Canada in drie categorieën is ingezonden voor de Oscars 2023, is Eternal Spring vanaf 25 januari in Cinéma Aventure in Brussel te zien via REVEAL Films. In maart 2002 werd een staatstelevisiestation in China gekaapt door leden van de verboden spirituele groep Falun Gong, die het verfijnen van lichaam en geest nastreven waarbij waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid belangrijke waarden zijn, met als doel de aanklachten van de regering te weerleggen. In de nasleep wordt de stad Changchun, waar de grondlegger van Falun Gong vandaan kwam, geteisterd door een reeks politie-invallen. Ook Falun Gong-beoefenaar en striptekenaar Daxiong (Justice League, Star Wars) wordt gedwongen te vluchten. Hij arriveert in Noord-Amerika en geeft de kaping de schuld voor het verergeren van de gewelddadige onderdrukking. Zijn opvattingen worden op de proef gesteld wanneer hij de enige overlevende deelnemer ontmoet die uit China is ontsnapt en nu in Seoul, Zuid-Korea woont. Geïnspireerd op Daxiongs cartoonkunst, toont Eternal Spring een indrukwekkend verhaal over verzet, met schrijnende ooggetuigenverslagen en vastberadenheid om op te komen voor politieke en religieuze vrijheden. Ongeacht de prijs die hiervoor betaald dient te worden.   Internationaal succes Eternal Spring werd dit jaar op diverse filmfestivals vertoond waaronder het Krakow Film Festival, Human Rights Watch Film Festival, Hot Docs Canadian International Documentary Festival, Thessaloniki Documentary Film Festival en in Nederland op het Movies That Matter Festival. De film is door Canada in maar liefst 3 categorieën ingezonden voor de Oscars 2023, als Beste niet-Engelstalige Film, Beste Documentaire en Beste Lange Animatie Speelfilm.    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 januari 2023
Geschreven door
Steven
Nieuws