BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kans op gladheid vannacht en morgenvroeg door winterse neerslag

Waarschuwing voor besneeuwde en gladde wegen Vannacht en morgenvroeg is er in heel Vlaanderen kans op winterse neerslag. Die neerslag kan verschillende vormen aan nemen. “Overal schommelen de wegdektemperaturen rond het vriespunt.”, vertelt Katrien Kiekens van het Agentschap Wegen en Verkeer, “Daar waar regen valt op een wegdek met negatieve temperatuur, kan ijzel ontstaan en voor erg gladde wegen en fietspaden zorgen. In het oosten van het land is er bovendien tegen de ochtend kans op smeltende sneeuw en sneeuw die tijdelijk kan blijven liggen, wat ook de kans op gladheid verhoogt.  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt daarom alle weggebruikers die vannacht en morgenvroeg de weg op gaan en vraag hen uitdrukkelijk om afstand te houden en hun snelheid te matigen. Wanneer er winterse neerslag valt, pas je ook best meteen je rijstijl aan!” Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt ook opnieuw iedereen om regen en sneeuw te melden via de KMI-app gezien deze informatie bijzonder waardevol is voor de winterdienst van het AWV. Dit winterseizoen verbruikte het Agentschap Wegen en Verkeer reeds 14.300 ton smeltmiddel om de wegen en fietspaden sneeuw- en ijsvrij te houden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 januari 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws