BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Stichting tegen Kanker en de bioscoopsector slaan handen in elkaar

Ticket De bioscoopsector en Stichting tegen Kanker presenteren “1 TICKET voor het leven”, een actie die iedereen uitnodigt om op 4 februari (Wereldkankerdag) naar de bioscoop te gaan om de strijd tegen kanker te ondersteunen. Voor elk verkocht ticket in de deelnemende bioscopen voor een voorstelling op die dag, wordt 1 euro geschonken aan Stichting tegen Kanker. De strijd tegen kanker redt gemiddeld één persoon per 90 minuten. Dat is de duur van een film! Statistieken van Stichting Kankerregister tonen aan dat de strijd tegen kanker in België gemiddeld één persoon per 90 minuten redt. In samenwerking met Film Matters Belgium (de Belgische Vereniging van Filmdistributeurs) en de Federatie van Cinema’s van België (FCB) lanceert Stichting tegen Kanker daarom de actie “1 TICKET voor het leven” om geld in te zamelen om kanker en de gevolgen ervan te bestrijden. De drie partners nodigen iedereen uit om op zaterdag 4 februari, Wereldkankerdag, een bijdrage te leveren door simpelweg naar de bioscoop te gaan om er een film naar keuze bij te wonen in een van de 65 deelnemende bioscopen. Voor elk verkocht ticket voor een screening op die dag wordt 1 euro geschonken aan Stichting tegen Kanker. De Stichting heeft als missie kankeronderzoek te financieren, iedereen in België te sensibiliseren met preventieboodschappen en mensen met kanker en hun naasten bij te staan. Een campagne in heel het land! De communicatiecampagne rond “1 TICKET voor het leven” zal vanaf 4 januari 2023 onder andere te zien zijn in de 65 deelnemende bioscopen in heel het land. De deelnemers worden aangemoedigd om #1ticketvoorhetleven te gebruiken op hun social media posts, om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om hun voorbeeld te volgen. Alle informatie en de deelnemende bioscopen zijn te vinden op de website www.1ticketvoorhetleven.be. Ga op 4 februari naar uw favoriete bioscoop en koop een ticket voor de film van uw keuze, 1 euro gaat rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek tegen kanker en projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 januari 2023
Geschreven door
Steven
Nieuws