BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Ook dit jaar opnieuw overheerlijke bitterballen op KBK Cyclo en specialeke voor de deelnemende dames

Foto NSK
Foto NSK
Zaterdag 25 februari wordt KBK Cyclo gereden, de openingsklassieker voor wielertoeristen met start en aankomst aan zaal Kubox.  Ook dit jaar laat de organisatie zijn deelnemers opnieuw de keuze uit vier verschillende afstanden met elk zijn eigen karakter.  “Momenteel registreerden zich reeds een kleine 3000 wielertoeristen om deel te nemen aan KBK Cyclo”, vertelt Bram Deloof, “We kozen er echter voor om het parcours licht te wijzigen.   De korte afstanden werden hertekend op basis van commentaren/feedback die we doorkregen van de deelnemers van voorgaande edities en ik moet bekennen dat de parcoursbouwers goed werk hebben geleverd!  Van zodra de deelnemers Kuurne verlaten worden zoveel mogelijk de drukke wegen, verkeerslichten, …. vermeden. Pays de Colline Wie opteert voor de langste afstand, de 130 kilometer, krijgt vanaf heden een extra pittig parcours voorgeschoteld met vier opeenvolgende straffe hellingen in Pays de Colline waar het verschil kan gemaakt worden tussen ‘goed gevoel’ of ‘doffe ellende’ op de Pironche, de Hameau des Papins, La Croisette en de Mont Saint-Laurent.   Dankzij de gewaardeerde samenwerking met partner 6d Sports Nutrition konden we ook een heel sterke early-bird aanbieden, een straffe korting van 15 Euro aan waardebonnen bij 6d Sports Nutrition.  Dit sprak alvast 2.000 mensen aan om een ticket te kopen, dus de voorkoop zit op kruissnelheid!  Meer zelfs, we liggen voor op schema bij vorig jaar, maar de boodschap is en blijft: schrijf u in want we stoppen de inschrijvingen aan 5000 deelnemers!” Kopvrouwen Wie zich nog snel registreert kan dit trouwens nog steeds doen met een vroegboekkorting!  Nieuw dit jaar is ook de samenwerking met het project KOPVROUWEN van Cycling Vlaanderen.  “Via het project KOPVROUWEN hopen we alvast meer dames aan het vertrekpunt te krijgen van KBK Cyclo”, gaat Bram Deloof verder, “De verhouding blijft echter nog steeds 90% heren tegen 10% dames.  Dit zette ons aan het denken wat we konden doen om onze rit en beleving ook aantrekkelijk te maken voor dames die niet aangesloten zijn bij een club en zoals we vernemen via Cycling Vlaanderen, andere accenten wensen op de rit.  Op de plaatsen waar onze bevoorradingspunten worden voorzien zullen onder andere toiletten geplaatst worden die enkel voor dames toegankelijk zijn.  Daarnaast voorzien we ook om negen uur een startmoment voor diegene die in groep willen vertrekken en zal er in het sportpark douchegelegenheid worden voorzien voor de dames bij terugkeer. Cava voor de dames Ten slotte bieden we de deelnemende dames ook graag een glaasje cava aan bij hun aankomst.   Een ander gegeven is tevens dat er ook extra geïnvesteerd in pechverhelping en beleving om het de deelnemers nog aangenamer te maken tijdens hun rit.” Wie snel wil vertrekken op zaterdag 25 februari krijgt de kans om al op vrijdagavond zijn of haar startpakket af te halen.   Om alles in goede banen te leiden zet KBK Cyclo zaterdag om en bij 100 vrijwilligers en 25 seingevers in en uiteraard zullen naast een DJ die voor de nodige sfeer zorgt ook de klassieke bitterballen terug van de partij zijn tijdens de bevoorrading.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 februari 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws