BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Rode Kruis-Kuurne reikt op Nieuwjaarsdrink eretekens en getuigschriften uit

Foto NSK
Foto NSK
Zondag hielt de plaatselijke Rode Kruisafdeling van Kuurne zijn traditionele nieuwjaarsreceptie.  Van deze gelegenheid werd tevens gebruik gemaakt om enkele personen in de bloemetjes te plaatsen.   Aan Ann Deryckere, Annelies Malysse, Luna Paeme, Femke Segaert, Eline Vanacker en Gaulthier Verbeke werd onder meer het getuigschrift van ‘Eerste Hulp’ en ‘Helper’ uitgereikt.  Alle vrouwelijke cursisten die hun brevet behaalden, besloten eveneens om toe te treden tot het Rode Kruis om zo hun kennis ten dienste te kunnen stellen tijdens interventies.  Daarnaast slaagden ook Wendy Verbeke, als ongeval simulant, Sybren Vanneste en Loritano Wylin als lesgever Eerste Hulp, Virginie Delatter en Romina Caenepeel als ambulancier “112” Dringende Geneeskundige Hulp en Marijke Misplon als Lesgever Eerste Hulp bij Psychische problemen in de opleiding die ze volgden en kregen daarvoor zondag hun brevet uitgereikt.  Drie vrijwilligers krijgen ook een eervolle onderscheiding uitgereikt van Kaat Debaveye, Provinciaal Voorzitter van het Rode Kruis West-Vlaanderen, wegens hun jaren lange belangloze inzet.  Geoffrey Lagaisse kreeg een zilveren medaille voor tien jaar inzet en  Jens Messely en Roel Labat de eerste zilveren baret voor vijftien jaar inzet.   Wie interesse mocht hebben kan ook vanaf dinsdag 7 maart opnieuw terecht in het lokaal van het Rode Kruis – Kuurne voor een nieuwe cursus Eerste Hulp/ Helper.  Het betreft een cursus van acht lessen van telkens 3 uur die op dinsdagavond worden gegeven.  Inschrijven kan via www.act.rodekruis.be  – trefwoord ‘Kuurne’ of via mail: vorming@kuurne.rodekruis.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 februari 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving