BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Wielerfans dagen massaal op om hun wielerhelden hart onder de riem te steken voor de start van Kuurne-Brussel-kuurne

KBK 2023 NSK_85 Onder een stralende hemel is deze middag omstreeks 12.10 uur het startschot gegeven voor de 75 ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne.  Voor aleer de renners van start gingen in de 193 kilometer lange wedstrijd konden de talrijk opgekomen fans eerst  nog hun hartje ophalen naast de Sint-Pieterskerk waar in afwachting van het startschot alle ploegen één voor één werden voorgesteld. Klinkende namen als Fabio Jakobsen, die vorig jaar nog winnaar werd van Kuurne-Brussel-Kuurne en mededeelde net voor de start dat hij graag nog een broertje zou willen hebben voor de pluchen ezel die hij vorig jaar mocht meenemen naar huis als winnaar, Dylan Van Baarle, gisteren nog winnaar van omloop het Nieuwsblad, Jasper Stuyven, die Kuurne een warm hart toedraagt gezien zijn moeder en grootmoeder afkomstig zijn van de ezelsgemeente, Tiesj Benoot, Jasper Philipsen, Greg Van Avermaet, Alexander Kristoff, Arnaud De Lie en nog zovele anderen bekende renners konden alvast op heel veel applaus en aanmoedigen rekenen van het massaal opgekomen publiek.  Nog voor de ploegvoorstelling van start kon gaan kampte Kuurne even met een algemene elektriciteitspanne, waardoor heel wat straten en huisgezinnen zonder stroom kwamen te zitten, een probleem die pas omstreeks 11 uur opgelost geraakte.  Gelukkig had de organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne gezorgd voor eigen generatoren, waardoor zo de ploegvoorstelling niet in het gedrang kwam. Het Rode Kruis die zich gevestigd had in de omgeving van de startstreep gelegen in de Brugsesteenweg diende echter wel even werkeloos te staan toekijken gezien zij wel zonder stroom kwamen te zitten.  Voor Lieven Masiel, Kurt Deloddere en Edwin Leper (foto) allen uit Kuurne, is Kuurne-Brussel-Kuurne elk jaar opnieuw een ware wielerhoogdag.  “Het is reeds de 32 ste keer dat ik de wielerwedstrijd kom bijwonen”, vertelt Lieven Masiel, “Ik ben als het ware opgegroeid met deze wielerwedstrijd.  Ik herinner mij nog goed dat ik vroeger altijd met mijn ouders ging kijken naar Kuurne-Brussel-kuurne.  Jaren later ben ik er nog steeds bij.  Nadat de renners vertrokken zijn, volg ik dan de wedstrijd verder op TV, gezien ik op een boogscheut van de aankomst woonachtig ben.  Als ik zie dat de koers in zijn slotkilometers is gekomen, rep ik mij dan snel naar buiten om de finish nog live te kunnen meemaken.  KBK is voor mij alvast altijd een feest vol ambiance en gezelligheid.”  Wie Fabio Jakobsen opvolgt weten we even voor 17 uur!

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 februari 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online