BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Bellewaerde investeert 17 miljoen Euro in zes nieuwe projecten die tegen een april klaar moeten zijn

Foto NSK
Foto NSK
Op een april opent Bellewaerde de deuren, maar momenteel wordt er nog volop gewerkt in het park.  Met maar liefst zes nieuweheden wil het park vanaf die datum uitpakken.  Meteen een investering van een slordige 17 miljoen euro.  “Naast twee familieattracties en twee vernieuwde dierenverblijven investeerden wij ook in een nieuwe speelzone en een vernieuwd self-service restaurant die in een middeleeuws jasje zal aangekleed zijn.” vertelt Filip Van Dorpe, marketing Director van het Bellewaerdepark, “Daarbij wordt tevens volop de kaart van duurzaamheid getrokken.    Het is meteen onze grootste investering ooit in één seizoen tijd.  Onze keuze is alvast heel bewust gezien overal waar je zich zal begeven in het park wel iets nieuws te ontdekken zal zijn.  Maar voor aleer de werken in uitvoering gingen dachten we ook dieper na hoe wij onze verwarmingskosten in de toekomst konden gaan drukken.  Zowel voor de verwarming van het restaurant, als die van de dierenstallen, maakt het park gebruik van geothermie, wat inhoud dat deze duurzame verwarmingstechniek warmte onttrekt aan de ondergrond via 30 boringen van 100 meter diep.” Bellewaerde nieuwe attracties 4 NSK

Nieuwe attracties

Deze morgen mocht het park hun nieuwe attractie Hampi verwelkomen die ingepland zal worden in de India zone.  Wie de attractie uitprobeert zal tijdens deze rit aan boord in een van de gondels van de attractie en tuimelen aan een sneltempo door de lucht.  Voor de allerkleinsten wordt tevens in de onmiddellijke omgeving van deze attractie ook een klim- en klauterzone aangelegd van maar liefst 400 m². Even verderop, in de Canada zone, komt een rondtollende wagon Psssht Station. Bellewaerde nieuwe attracties 3 NSK

Dierenverblijven krijgen metamorfose

Maar ook de huidige dierenverblijven krijgen een metamorfose.  Het park wil er namelijk alles aan doen om hun bezoekers een nog rijkere ervaring te laten beleven bij een bezoek aan de dieren van het park.  In de ogen kijken van een Amoertijger of op dezelfde hoogte als een giraf staan, weldra maakt het Bellewaerdepark het mogelijk.  “De bestaande verblijven van de leeuwen, Amoertijgers, Rothschildgiraffen en Grévyzebra’s worden volledig aangepast.”, gaat Filip Van Dorpe verder, “Het huidige hekwerk die er stond moet plaats ruimen voor natuurlijke barrières zoals water. Daarnaast worden over de verblijven ook wandelbruggen geïnstalleerd en kan je vanaf 1 april ook binnenin kijken waar de dieren verblijven.  Dankzij deze aanpassing aan de verblijven zal het steeds mogelijk zijn om deze exotische dieren te sportten. Bellewaerde Park opent de deuren vanaf 1 april. Bekijk ook ons video-interview via: https://fb.watch/j7pMkYo77C/ Bellewaerde nieuwe attracties 1 NSK Bellewaerde nieuwe attracties 2 NSK Bellewaerde nieuwe attracties 5 NSK Bellewaerde nieuwe attracties 6 NSK Bellewaerde nieuwe attracties 7 NSK  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 maart 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws