BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Het komt voor in de beste families

Griet Frere Eén op de vier personen krijgt ooit te maken met ernstige psychische problemen. Dat heeft niet enkel een grote impact op die persoon zelf, maar ook op de mensen in de dichte omgeving: partners, ouders, kinderen, broers, zussen, goede vrienden of collega’s. Psychische problemen, het komt in de beste families voor. Daar kan ook auteur Griet Frère over meepraten, zowel persoonlijk als professioneel. Griet heeft een ouder met een psychische kwetsbaarheid en is stafmedewerker bij Similes, een organisatie die naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid verbindt, informeert, steunt en vertegenwoordigt. Volgens de auteur besteden we nog altijd niet de nodige aandacht aan de impact van psychische problemen op naastbetrokkenen. Daar wil ze verandering in brengen met haar nieuwe boek, Het komt voor in de beste families. Ook naastbetrokkenen worden overweldigd door de psychische aandoening, worstelen met die aandoening en proberen ermee te leven. Door de unieke, emotionele band die ze hebben met hun familielid worden ze zelf ook kwetsbaar. Ze worden getroffen door gevoelens van verlies, verdriet, onmacht of schuld. Het boek bestaat uit vier hoofdstukken, vol uit het leven en het werkveld gegrepen tips en informatie die kunnen helpen. Over wat te doen in een crisissituatie, over communiceren met de kwetsbare persoon en met hulpverleners, over zelfzorg, over financiële en administratieve problemen… Elk hoofdstuk wordt ingeleid door een persoonlijk, waargebeurd verhaal van een ouder, partner, kind en broer van een psychisch kwetsbaar persoon. De vertellers van deze verhalen zijn beschikbaar voor anonieme getuigenissen. Hier één voorbeeld van een fragment uit het verhaal van Barbara, wiens dochter Silke aan zelfdoding denkt en met een zware drugsverslaving kampt. ‘Het komt voor in de beste families ’ is verkrijgbaar bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 22,99 euro. Voor meer info: www.borgerhoff-lamberigts.be Griet Frere

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 maart 2023
Geschreven door
Steven
Nieuws