BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Natalie Merchant komt naar Brussel

Natalie Merchant Eén van de meest markante stemmen van de afgelopen decennia bracht zopas de video bij haar nieuwe single “Come On, Aphrodite” uit, als voorbode van een nieuw album. En bij dat album hoort ook de langverwachte terugkeer naar het internationale podium! Natalie Merchant, icoon van de Amerikaanse rockscene, is terug van weggeweest en komt op 14 november naar het Koninklijk Circus in Brussel! De uit Jamestown, New York, afkomstige zangeres vervoegt in 1984 de rockgroep 10.000 Maniacs. Na zes schitterende studioalbums samen verlaat ze de band en gaat vanaf 1994 solo verder. Merchant bundelt haar talent als schrijfster, componiste en performer tot een folk/rock universum, dat zowel breekbaar en gevoelig is als ongelooflijk menselijk. Haar debuutplaat ‘Tigerlily’, uitgebracht in 1995, was een instant succes en werd bekroond met driedubbel platina. Intussen heeft ze al negen soloalbums op haar naam, waarvan wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren zijn verkocht. Ze is daarmee ontegensprekelijk één van de meest toonaangevende artiesten van de internationale muziekscene. Dankzij haar persoonlijkheid en immense talent kon ze doorheen de jaren fantastische samenwerkingen aangaan met o.a. R.E.M., Peter Gabriel, Emmylou Harris, Tom Waits, Tracy Chapman en Neil Young. Haar laatste optreden in België dateert alweer van 2016, toen ze een topconcert gaf in het Koninklijk Circus. Haar nieuwe single “Come On, Aphrodite” is alvast een heerlijk voorsmaakje van haar volgende album ‘Keep Your Courage’, dat op 14 april in de rekken ligt. Afspraak op 14 november in het Koninklijk Circus!

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 maart 2023
Geschreven door
Steven
Nieuws