BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Speciale magnumfles Steenezel ter gelegenheid van 900 jaar Kuurne

Steenezel
Foto NSK
Ter gelegenheid van 900 jaar Kuurne pakt de Orde van de Ezel uit met een speciale jubileumfles Steenezel.  De magnumfles bevat 1,5 liter godendrank en is voorzien van een label van de hand van de Kuurnse kunstenares Ann-Julie Staelens, dochter van Orde member Benny Staelens.  “In totaal werden er 900 magnumflessen gebotteld die genummerd werden van 1 tot 900”, vertelt Grootmeester Eddy Lafaut, “Wie dus zo’n speciale magnumfles Steenezel aankoopt heeft meteen ook een uniek collectors item in zijn bezit.  Naar mijn eigen mening is het eigenlijk een beetje jammer om snel de fles te ontkurken, gezien ook het sprekende etiket die erop terug te vinden is.  Volgens de brouwerij zou het bier alvast 5 jaar houdbaar zijn.  Op het etiket is een ezel te zien die zijn hoofd legt op de schouder van de dame die eveneens op het etiket is afgebeeld.  Meteen een verwijzing naar de liefde voor het artisanale bier en de dame.  Haar wuivend haar vormt dan weer het getal 900, meteen een knipoog naar 900 jaar Kuurne en uit het opspattend schuimend bier ontsnappen dan weer de woorden ‘jaar Kuurne’, meteen de verbondenheid met Kuurne.  Links en rechts zie je respectievelijk gerst en hop, een essentieel ingrediënt bij het brouwproces.  Voor het bouwen van het gerstenat stond Brouwerij Van Steenberge garant.  Ik kan enkel maar zeggen, wees er snel bij gezien tot op heden reeds 130 flessen werden verkocht van deze speciale uitgave.”  Wie een van deze 900 unieke flessen Steenezel wenst aan te kopen kan dit doen in de 3-Wijzen in de Kerkstraat.   Per fles betaalt u 27 Euro.
Steenezel
Foto NSK
Steenezel
Foto NSK
Steenezel
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 maart 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online