BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Zomerse temperaturen in Kuurnse Centrumschool omwille van musical ‘Expeditie Beachclub’

musical
Foto NSK
Na twintig jaar tijdens de eindejaarsperiode een kerstmusical te hebben gebracht, doorbreekt de Centrumschool vanaf dit jaar deze traditie en pakt uit met een Paasmusical.  Met ‘Expeditie Beachclub’ nemen de leerlingen van het zesde leerjaar hun aanwezige publiek mee naar zomerse oorden.  Het decor, de kostuums, de liedjes en de teksten versterken daarbij extra dit vakantiegevoel.  De regie van deze musical berust in de handen van meester Bregwin Veys. Rijke traditie in Kerstmusicals De repetities draaien op volle toeren en zowat dagelijks wordt het scenario opnieuw doorgenomen van de musical ‘Expeditie Beachclub’.   Ondanks de Centrumschool een rijke traditie heeft met het opvoeren van Kerstmusicals tijdens de eindejaarsperiode gooit de school het ditmaal over een totaal andere boeg en pakt uit met een Paasmusical.  “De Centrumschool Kuurne organiseert al meer dan 20 jaar een jaarlijkse kerstmusical in de eindejaarsperiode.”, vertelt meester Bregwin Veys, “Het is een sfeervolle traditie die elke editie heel wat kijklustige ouders en sympathisanten lokt. De stemmige kerstmarkt achteraf zorgt dan weer voor een gezellige sfeer.  Ook vorig schooljaar, vanaf de maand september werden traditioneel de voorbereidingen opgestart voor een nieuwe kerstmusical. Corona gooide echter roet in het eten.  Door de vele strenge maatregelen zagen we ons genoodzaakt de musical te annuleren. De zesdeklassers waren natuurlijk ontgoocheld dat hun musical waar ze al heel wat aan hadden voorbereid, werd geschrapt. We willen geen risico lopen Dit schooljaar wilden we echter geen enkel risico lopen en organiseerden we doelbewust een musical buiten de kerstperiode. We stappen in een traditie zoals men deze kent in Nederland: daar organiseren veel scholen en afscheidsmusical met hun ‘groep 8’, ofwel het zesde leerjaar zoals we het bij ons kennen.  Voor volgend schooljaar staat trouwens weer een kerstmusical geprogrammeerd. De bedoeling is alvast dat er jaarlijks wordt afgewisseld met een afscheidsmusical.”  Meester Bregwin Veys leidt als regisseur de voorbereidingen en de organisatie. Juf Klaartje Secember maakt dan weer met haar dansteam bij elk nummer een passende choreografie en daarnaast is er tevens ook nog ruimte voor de eigen inbreng van de leerlingen zelf.  Juf Elise Vanoverbeke is kostuummeester van dienst en de technische kant van de musical is dan weer in handen van meester Johan Mesdag.   “Al van november oefenen we wekelijks de scènes.”, gaat Bregwin verder, ”Juf Hilde Sabbe en juf Veerle Hellyn leren met het schoolkoor ‘De Mariveertjes’ alle liedjes rats vanbuiten. Het schoolkoor repeteert al sinds december elke week en telt meer dan 40 leerlingen uit het derde tot het vijfde leerjaar.”
musical
Foto NSK
Hoofdrolspelers De drie hoofdrolspelers uit de musical zijn Emélyne Wouters (Evelien Netjes), Emile Vermandel (Handige Harry) en Emiel Vroman (Inspecteur Storm) (zie foto).  Ondanks geen van de drie leerlingen acteer- of zangervaring heeft doen ze hun uiterste best om het beste van zichzelf te geven.  “Het personage Evelien Netjes die ik speel in de musical kan ik kort omschrijven als een lieve mevrouw met een zeer sluw kantje”, vertelt Emélyne Wouters, “Het is mijn debuut in een musical maar vind het top om het te doen.  Het smaakt alvast naar meer gezien ik er al altijd van gedroomd heb om later iets met zingen te doen.”  Ook voor Emile Vermandel is alles totaal nieuw. “Wat een ervaring”, opent Emile, “Nog nooit eerder stond ik op een groot podium en nu mag ik een van de drie hoofdpersonages spelen.  Handige Harry, zoals mijn personage noemt is de handlanger van Evelien Netjes en doet alles verkeerd.  Het is een rol op mijn lijf geschreven gezien ik ook in het echte leven een klein bengeltje ben (lacht).”  Ondanks Emiel Vroman ervoor koos om een dansrol te bemachtigen in de musical werd hij toch weerhouden om een van de hoofdrollen te vertolken. “In eerste instantie had ik geen zin om op het podium te staan”, begint Emiel de babbel, “Nu ben ik echter blij dat ik deze rol kreeg.  Inspecteur Storm kan ik het best omschrijven als een playboy die zich voordoet als een verstrooide- en vergeetachtige speurder, maar in werkelijkheid heel clever is.  Naast ons drietjes staan ook nog heel wat andere leerlingen van het zesde leerjaar op het podium.  Deze unieke ervaring zorgt er alvast voor dat je deze ook op een andere manier leert kennen.”  Ook ditmaal nam de Kuurnse Kunstkring opnieuw de taak op zich om het decor van de musical vakkundig te schilderen.  De première van ‘Expeditie Beachclub’ gaat door op woensdag 29 maart om 18 en 20 uur.  Op donderdag 30 maart wordt alles nog even overgedaan om 10 uur. Kaarten kosten 7 euro en zijn verkrijgbaar op het secretariaat van de Centrumschool of de avond zelf aan de deur.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 maart 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op