BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Bernard Noffels organiseert zijn laatste Kuurns Comedy Festival

Comedy Festival
Foto NSK
Het Kuurns Comedy Festival werd in het jaar 2001 voor de eerste maal georganiseerd.  Het waren Tom Prinzie, Annelies Vandenbussche en Francis Watteeuw die de bezielers ervan waren.  Vele grote namen en aanstormende talenten passeerden daarbij jaren lang de revue tot in het jaar 2013 daaraan een einde kwam.  Na een korte rustpauze van twee jaar blies Bernard Noffels het Kuurns Comedy Festival nieuw leven in en zag het evenement jaar na jaar verder groeien. Na acht jaar is de tijd rijp om de fakkel door te geven “Ik blik terug op een fantastische periode als organisator van het Kuurns comedy Festival”, vertelt Bernard Noffels (69), “Dit jaar ben ik er nog eens voluit voor gegaan voor aleer ik de organisatorenfakkel definitief doorgeef aan mijn opvolger.  Toen ik de fakkel over nam in 2015 wist ik meteen Piet De Praitere te strikken als hoofdact.   Ook dit jaar staat Piet De Praitere opnieuw op onze affiche geprogrammeerd, meteen een knipoog naar de periode waar ik mijn eerste stapjes zette in de organisatie van het Comedy Festival.  Vele grote namen stonden op ons podium, zo herinner ik mij nog dat Nigel Williams in 2017 zijn laatste optreden bracht op ons Comedy Festival.   Toen de coronapandemie ons land domineerde dacht ik aanvankelijk dat dit de doodsteek zou gaan worden voor ons festival, maar gelukkig hebben we  een trouw publiek waarop we kunnen rekenen en na twee jaar geen Comedy Festival te hebben georganiseerd was zo goed als iedereen vorig jaar opnieuw op post.  Als ik doorheen de jaren de affiche samenstelde hielt ik er ook steeds rekening mee dat ook West-Vlaams talent op onze affiche zijn plaatsje kreeg.  Het doel van ons volledige team is altijd geweest om de nadruk te leggen op cultuurbeleving, zowel actief als passief.” Piet De Praitere ook dit jaar van de partij De Kernploeg achter het Kuurns Comedy Festival bestaat heden uit Bernard Noffels, Tom Prinzie, Lydia Verfaillie, Anthony Dewaele, Thamar Planckaert, Annelies Vandenbussche, Ramses Noffels en Francis Watteeuw.  Het Kuurns Comedy Festival met dit jaar op de affiche stand up comedian Joost Van Hyfte, acteur, schrijven en stand up comedian Piet De Praitere onder meer gekend uit de series Bevergem, Nonkels, Chantal, … en MC Jan-Bart De Meulenaere vindt dit jaar plaats op vrijdag 28 april in de Sint-Pieterszaal.  Tickets kosten in voorverkoop 16 euro, aan de deur betaalt u 19 euro.  De deuren worden geopend om 19 uur en het Comedy Festival zelf gaat van start om 20 uur.  Tickets kunnen besteld worden via curieuskuurne@gmail.com of het telefoonnummer 0495/26.44.27

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 april 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws