BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Bij een controleactie van de Politie zone Vlas had 9,6% te veel gedronken

weekendcontroles
Foto : NGS
Op donderdag 27 april voerden de interventieteams en de verkeerspolitie van PZ Vlas tot laat in de avond een gezamenlijke controleactie uit op enkele invalswegen. Verspreid over de Condédreef in Kortrijk, de Rekkemsestraat en Gladiatorenstraat in Marke en de Brugsesteenweg in Kuurne werden in totaal 125 bestuurders gecontroleerd (identificaties, boorddocumenten, doorzoeking voertuig … ).

Belangrijkste resultaten

Alle 125 bestuurders moesten een alcoholtest ondergaan waarvan 12 personen te veel gedronken hadden. Dit komt overeenkomt met 9,6%. Zij moesten allen hun rijbewijs 3 of 6 uren inleveren. Bij 1 bestuurder werd het rijbewijs meteen ingetrokken voor 15 dagen. In een voertuig met Franse nummerplaat waar 3 personen inzaten konden 2 personen geen enkel identiteitsdocument voorleggen. Het voertuig reed bovendien met defecte voorlichten. Beide personen werden overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Verder konden 2 bestuurders geen rijbewijs voorleggen, 1 bestuurder reed met zijn voorlopig rijbewijs op een tijdstip dat niet toegelaten was en 1 voertuig was niet meer geldig gekeurd. Na de controles op invalswegen trokken de politieteams naar het centrum van Kortrijk om samen met de al aanwezige politieteams de 50-dagen viering in de uitgaansbuurten mee in veilige banen te leiden. Daar werden ook enkele inbreuken vastgesteld. 2 personen die betrokken waren bij een vechtpartij werden geïdentificeerd. Eén fietser kreeg een onmiddellijk inning omdat hij door het rood licht reed en één persoon kreeg een GAS-boete wegens wildplassen

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 april 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws