BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

‘Kwaremont Classic’ gaat dit weekend verplicht over volledig nieuw parcours

Kwaremont Classic
Foto NSK
Dit jaar geen beklimming van de Oude Kwaremont in het parcours van de ‘Kwaremont Classic’.  Diverse wielerwedstrijden die dit weekend plaatsvinden dwongen de organisatie er immers toe om het parcours van de ‘Kwaremont Classic’ grondig te hertekenen.  Wielervereniging de Fun Bikers verzekeren echter dat ondanks de Oude Kwaremont dit jaar werd geschrapt dit geenszins afbreuk zal doen voor de deelnemers aan het parcours  die ze zullen voorgeschoteld krijgen. Na jaren de kasseien van de Oude Kwaremont te hebben aangedaan dient de organisatie achter de semi-klassieker ‘Kwaremont Classic’ verplicht dit jaar deze kuitenbijter uit hun parcours te schrappen.  De parcoursbouwer van de vereniging zorgde echter voor een waardig vervangparcours die de deelnemers de mogelijkheid biedt uit vier afstanden elk voorzien van zijn eigen eigenschappen.  “Wie deelneemt krijgt de mogelijkheid uit een tocht van 45, 70, 100 of 135 km”, vertelt Kurt Vanclooster, voorzitter van de Fun Bikers, “Vandaag namen reeds 700 deelnemers deel aan onze ‘Kwaremont Classic’, maar ook morgen bieden we eveneens de mogelijkheid om deel te nemen aan onze fietstocht.   Het parcours kronkelt zich hoofdzakelijk langsheen rustige wegen waarbij afhankelijk van de gekozen afstand meer hoogtemeters voor de wielen worden geschoven. Dit jaar laten we echter de gekende kasseien van de Oude Kwaremont links liggen wegens verschillende wielerwedstrijden die dit weekend daar langkomen, waardoor het gebied rondom de Kwaremont niet echt toegankelijk is daardoor.  Dit doet echter geen afbreuk aan ons parcours die we lieten uitstippelen door onze parcoursbouwer, gezien er nog heel wat andere mooie klimmetjes verwerkt zitten in ons gloednieuwe parcours.  Onze start- en aankomstplaats op Hoeve Vandewalle blijft echter wel behouden, als ook onze Kwaremont van ’t vat.  Wie zijn parcours afwerkte trakteren wij op zaterdag op gratis frietjes en/of een belegde boterham.   Ook voor alle deelnemende dames voorzien we eveneens een speciale attentie. We hopen alvast terug dat alle fietsliefhebbers massaal afzakken tijdens de ‘Kwaremont Classic’ richting Kuurne!”  De ‘Kwaremont Classic’ vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 april met start- en aankomst op Hoeve Vandewalle.  Naast kleedkamers voorziet de organisatie tevens ook douches voor deelnemers die daar gebruik willen van maken.  De deelnameprijs varieert tussen de 4 en 8 euro naargelang de gekozen afstand.  Starten op alle afstanden kon op zaterdag tussen 7 en 10 uur.   Op zondag wordt het aanbod aan afstanden beperkt tot 45, 70 en 100 kilometer.  Wie echter kiest op zondag voor de 100 kilometer dient er rekening mee te houden dat de uiterste starttijd die dag voor deze afstand beperkt is tot 9 uur.  Wie op voorhand inschrijft geniet een verminderd tarief.  De Kwaremont Classic is opgenomen in de kalender van VWB, VBR, Lady Fun Cycling Tour, Leiedal en Coppa Grinta!.  Meer info en inschrijven kan via www.funbikers.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 april 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws