BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Video Reportage

Nederlands-Belgisch team maakt furore op Kickstarter

Blood and Doom Minder dan een dag na de lancering van zijn Kickstartercampagne en met nog 25 dagen te gaan, is het Nederlandse Dicetale Games erin geslaagd zijn doel van 35.000 euro op Kickstarter te bereiken en de ‘dark fantasy tabletop roleplaying game’ Blood and Doom volledig te financieren. Nu ook al de film van Dungeons & Dragons de bioscopen verovert, weet een project van een Nederlandse bedenker/schrijver/spelontwerper en een Belg die een van de hoofdauteurs is van de game hoge ogen te gooien. Maar er is meer: Blood and Doom is er eveneens in geslaagd om een felbegeerde tweede plaats te bemachtigen op de Kicktraq Hotlist! Over Blood and Doom Het creatieve team van Dicetale Games, dat bestaat uit ENnie Award-winnende schrijvers voor spellen als RuneQuest, Dune: Adventures in the Imperium, Star Trek Adventures, Conan: Adventures in an Age Undreamed Of, Champions, Doctor Who, HERO System, The One Ring, en nog veel meer brengt nu het nieuwe dark fantasy tabletop rollenspel Blood and Doom naar de wereld. Blood and Doom is een meeslepende fantasie-RPG zoals je deze nog nooit eerder hebt gezien, die zich afspeelt in de boeiende en wonderlijke wereld die bekend staat als Athyr. Wie zich in deze wereld begeeft maak zich klaar om een ​​rijk te ontdekken dat gehuld is in mysterie en legendes . De game neemt je onder meer mee op een reis doorheen de mistige oerwouden van Ishta, naar de dorre woestijnen van Ethennia en verder, waar oude ruïnes en vergeten graven duistere geheimen uit het verre verleden verbergen. Vanuit de afgelegen hoeken van torenhoge steden en ondergrondse complexen, corrumperen twaalf gemene sektes land, zee en lucht. Hun onheilige gezangen en perverse rituelen roepen de onpeilbare extra dimensionale wezens op die bekend staan ​​als de Heralds of Doom, terwijl hun discipelen zich in het donker verzamelen om obscene rituelen uit te voeren die dood en verderf in de wereld zullen brengen. Blood and Doom is een game die gemakkelijk aan te leren is en zeer aanpasbaar en zal zowel nieuwkomers als ervaren spelers aanspreken die op zoek zijn naar uitgebreide uitdaging. Doe mee aan de Kickstartercampagne en betreed een wereld van zowel ultieme verwondering als ongeëvenaard gevaar. Blood and Doom Surf naar de Kickstarterpagina en verken de zeven rijken van Athyr, waar het wemelt van de oerbeesten die doordronken zijn van de magische energieën uit andere werkelijkheden. Ontrafel de snode plannen van geheime sektes die op de loer liggen in oude ruïnes en lang vergeten graven, en bewapen jezelf met staal en tovenarij om de opkomende vloed van monsters terug te dringen die het bestaan van de wereld bedreigen. Begin met de enorme bundel van drie gratis Primerboeken (goed voor meer dan 500 gratis pagina’s) inclusief een zeer gedetailleerde kaart van Athyr, een Blood and Doom soundtracksample, en nog meer. Met regels die je door elke stap van je reis kunnen leiden, de mogelijkheid bieden om jouw personage aan te passen met een veelheid aan eigenschappen, krachten, spreuken, wapens en uitrusting.  De mogelijkheden voor zowel het overkoepelende verhaal als jouw personage zijn haast onbeperkt. Meer info over Blood and Doom is terug te vinden via www.kickstarter.com/projects/dicetalegames/blood-and-doom

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 april 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Video Reportage