BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Nieuwe fietsers- en voetgangersbrug tussen Waregem en Wielsbeke geopend

Vlasbrug
Foto FVL
Op zaterdag 1 april opende Wouter De Ruyter, raadgever van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, West-Vlaams gedeputeerde voor toerisme en recreatie Sabien Lahaye Battheu, de directie van De Vlaamse Waterweg nv, burgemeester Jan Stevens van Wielsbeke en schepen Rik Soens van Waregem de nieuwe Vlasbrug over de Leie. Dankzij deze nieuwe fiets- en voetgangersbrug zullen fietsers en voetgangers de Leie tussen Waregem en Wielsbeke vlot en veilig kunnen oversteken. Vanaf de brug krijgen ze tegelijk een mooi uitzicht op de Leievallei en kunnen ze genieten van de natuur en toeristische trekpleisters op beide oevers. De Vlasbrug is meteen een knipoog naar de vlasnijverheid, die de regio in de 19de eeuw op de wereldkaart zette. Na de landbouwcrisis in het midden van die eeuw legden vele Zuid-West-Vlaamse boeren zich toe op de bewerking van vlas. De Leie liet het roten (blootstellen van de plant aan het water zodat de vezels loskomen) in stromend water toe. dat leverde hoogwaardige vezels op, met alle economische successen en grote welvaart van dien. De kostprijs van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug bedraagt 2,62 miljoen euro, waarvan 37,5% gefinancierd wordt door de stad Waregem en de gemeente Wielsbeke. Dit project werd gerealiseerd met steun van de Europese Unie en de Provincie West-Vlaanderen. De brug heeft een totale lengte van 165m met een overspanning van ongeveer 60m over de Leie en een breedte van 4m waarvan 3m voor fietsers en voetgangers.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 april 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws