BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Spaans leren via de digitale omgeving van Minecraft het kan bij Icha!

Icha
Foto NSK
De online school Icha ofwel ‘I Challenge’ organiseert vanaf woensdag 19 april een lessenreeks Spaans met Minecraft.  In tegenstelling tot wat je aanvankelijk zou vermoeden gaat de lessenreeks fysiek door in het leercentrum van Icha gelegen in de Brugsesteenweg 252 A te Kuurne.  “Minecraft is een leuke- en interactieve manier om Spaans te leren”, vertelt Philip Vertriest, oprichter van Icha, “Zelf vergelijk ik Minecraft altijd met digitale Lego.  Een vreemde taal leren wordt op deze wijze leuk!  Zo kunnen onze cursisten meteen ook de taal toepassen in echte scenario’s waardoor ze zo ook hun spreekvaardigheid verbeteren.    Eigenlijk liep ik al een tijdje met het idee in mijn achterhoofd.  Pas toen ik van een ondernemer te weten kwam dat hij op zoek was naar ‘opwerkonderwijs’ voor zijn kinderen, ben ik er meteen mee aan de slag gegaan.”  Minecraft is trouwens niet enkel een jongenswereld, maar ook heel wat meisjes vinden de weg naar de cursussen die door Icha worden ingericht.  “De sterkte van Icha is dat wij steeds op zoek gaan naar de beste leermethodes”, gaat Philip Vertriest verder, “Daarnaast willen wij ook voorkomen dat kinderen die bij ons een cursus komen volgen het gevoel hebben dat ze in school zitten.  Minecraft is daar de ideale oplossing voor.  De cursisten zitten in een virtuele wereld die hen toelaat om op een leuke manier Spaans te leren.  De leerlingen zullen tijdens de lessen onder meer woordenschat en grammatica leren en tevens ook meer inzichten krijgen in de Spaanse cultuur. Wat ze tijdens deze les leren, passen ze vervolgens ook toe in echte scenario’s waardoor ze hun spreekvaardigheid verbeteren.  Tevens doen we ook aan ‘blended learning’ wat inhoudt dat we deze digitale technologie combineren met traditionele leermiddelen, zoals een werkboek.  Op die manier zullen de deelnemers de woordenschat leren die nuttig is voor in dagelijkse situaties.”   Spaans met Minecraft richt zich tot leerlingen van de derde graad lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs.  Een specifieke voorkennis van de deelnemers is niet vereist.  Wie de cursus volgt krijgt een laptop in bruikleen van Icha.  Tijdens de lessen worden de leerlingen ook een hapje en een drankje aangeboden.  Voor de derde graad lager onderwijs worden tien sessies voorzien die telkens plaats vinden op woensdag en dit vanaf 19 april tot en met 21 juni. Voor de eerste graad secundair onderwijs gaat de lessenreeks over acht woensdagen, die lopen tot en met 7 juni. Per lessenreeks zijn maximaal 10 plaatsen voorzien.  De lessen duren anderhalf uur (van 13u30 tot 15 uur).  Meer info via icha.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 april 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws