BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Spektakel verzekerd tijdens achtste Slalom van Kuurne

Slalom van Kuurne
Foto NSK
Op Paasmaandag is de Slalom van Kuurne aan zijn achtste editie toe.  Het was Autostal Hemicuda die acht jaar terug deze slalom nieuw leven inblies.  In de jaren ’70 en ’80 werd het evenement jaren lang georganiseerd op de parking van het Ring Shopping Center tot daar plots een einde aan kwam.  Jaren later is Paasmaandag de hoogdag voor de autosport geworden gezien in Kuurne dan traditioneel het kampioenschap Slalom staat ingeschreven op de agenda.
Rally slalom
Foto: NSK
Maandag 10 april wordt de Noordlaan opnieuw even de place te be voor heel wat slalompiloten gezien die dag de Slalom van Kuurne wordt gereden.  Over een traject van anderhalve kilometer meten de beste slalompiloten uit zowel Vlaanderen als Wallonië zich met elkaar. Elk probeert om zo snel mogelijk doorheen de honderdtwintig smalle poortjes van amper vier meter breed te racen, uiteraard zonder daarbij de poortjes te raken gezien dat strafseconden oplevert.  “Met trots kunnen we zeggen dat vanaf dit jaar onze slalom mee telt als onderdeel van het Vlaams- en Waals kampioenschap”, vertelt Geert Felhoen van de organisatie van de Slalom van Kuurne, “Dit zorgt er meteen voor dat ook de interesse in ons event van Waalse piloten veel groter is geworden.  Tot op heden konden we reeds 50 inschrijvingen noteren.  Vanaf 11 uur start onze wedstrijd waarbij alle deelnemers doorheen de dag vier keer het traject dienen af te leggen. De snelste van de vier tijden komt in aanmerking voor het eindklassement.  Voor het startschot krijgen ook alle piloten de kans om te voet het parcours eens af te stappen zodat ze daarbij de opstelling van de poortjes zo goed mogelijk kunnen memoriseren.  We hopen alvast op goed weer en heel wat enthousiaste bezoekers voor ons evenement die trouwens volledig gratis kan bezocht worden!”
Slalom van Kuurne
Foto NSK
Alhoewel de typische slalomwagen eerder klein, vinnig en wendbaar is, wordt ook elk jaar opnieuw een heuse “Rally Challenge” georganiseerd. Die Challenge staat open voor de krachtige rallywagens, die zich voor één keertje ook willen meten in deze uitdagende discipline. De winnaar van deze Rally Challenge ontvangt meteen ook een gratis start voor de Hemicuda Rally, die in oktober georganiseerd wordt.  “Dit jaar zal er voor het eerst ook een instapklasse worden georganiseerd voor wie nog nooit eerder een Slalom reed”, gaat Geert Felhoen verder, “Zonder enige ervaring of voorbereiding, en met de auto van elke dag, kunnen tot 20 piloten gratis aan de Slalom deelnemen.  Er zijn echter drie voorwaarden.  Het voertuig moet een geldige groene keuringskaart hebben, de piloot moet over een geldig rijbewijs beschikken en moet tevens een helm en een overall dragen.  Deze helm en overall dienen echter aan geen specifieke voorwaarden te voldoen.  Wat we echter niet willen zijn brokkenpiloten want deze halen wij in een mum van tijd van het afgesloten parcours af!”  Geïnteresseerden kunnen terecht op het e-mail adres info@hemicuda.be of via de website www.hemicuda.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 april 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport
Chiro Sint-Michiel

Chiro Sint-Michiel 70 jaar jong

KUURNE – Komend weekend viert Chiro Sint-Michiel zijn 70ste verjaardag. Twee jaar geleden werd de jeugdvereniging nog uitgeroepen tot de grootste werking van West-Vlaanderen, met