BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Mountainbikers kunnen zich mogelijks uitleven op nieuw mountainbikeparcours langs R8

Foto: RMK
Foto: RMK
Er is mogelijks goed nieuws voor mountainbikers gezien zij weldra hun sport zouden kunnen beoefenen op een gloednieuw terrein gelegen tussen de Heirweg en de Brugsesteenweg. Het terrein ligt dus deels op Kortrijks en deels op Kuurns grondgebied. Kortrijk zag echter geen problemen in het nieuwe terrein en keurde het nieuwe parcours reeds goed die gelegen is langs de R8.  Het gemeentebestuur van Kuurne daarentegen wil bijkomende garanties die de veiligheid van de gebruiker moeten ten goede komen. “Het project werd nog niet voorgelegd aan het schepencollege”, aldus Francis Benoit, burgemeester van Kuurne, “Wij willen alvast bijkomende garanties voor de veiligheid van de gebruiker van het parcours gezien het stuk grond enkel maar bereikt kan worden via de Ringlaan.”  Het terrein waar het mountainbikeparcours zou komen is een stuk braakliggende grond die bij de doortrekking van de R8 zou ingenomen worden. Zolang echter het stuk geen nieuwe bestemming krijgt kan het gebruikt worden als mountainbikeparcours. Stad Kortrijk beloofde in ruil in te staan voor het onderhoud en de inrichting  van dit stukje openbaar domein.  Pluspunten van het terrein zijn alvast zijn ondergrond en het conflictzijn met andere gebruikers van het terrein. Voorlopig kon een overeenkomst bekomen worden voor negen jaar, met dien verstande van zodra de grond nodig is voor de doortrekking van de R8 deze overeenkomst meteen wordt beëindigd.
Foto: RMK
Foto: RMK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 mei 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws