BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Nieuwe intronisaties bij de Koninklijke Orde van de Paardevisser

Koninklijke Orde van de Paardevisser
Foto FVL
Onder leiding van voorzitter Marc Sirjacobs zorgde Grootmeester van de Koninklijke Orde van de Paardevisser René Decorte maandag voor de plechtige intronisatie tot Ordelid van vijf personen, omwille van hun verdiensten in de Westhoek en tot ver daarbuiten.   Vijf nieuwe ordeleden Deze eer viel ditmaal onder meer te beurt aan aan Luitenant-Kolonel Vlieger Reza Vandenbroucke (huidig Commandant Basis Koksijde), Frans Saint Germain van Salons Saint Germain Diksmuide en directeur Peter Verbeke, Dries Cloet en Bart Denys beide Chef-kok en leerkracht in Hotelschool Ter Duinen Koksijde
Koninklijke Orde van de Paardevisser
Foto FVL
De ceremonie vond plaats in Hotelschool Ter Duinen, leveranciers van sterrenchefs en dé gastronomische tempel aan de Westkust en vér daarbuiten. Al sinds de stichting in 1967 zet de Koninklijke Orde van de Paardevisser zich in om het ambacht van de garnaalvissers te paard in stand te houden en te promoten. Ook het promoten van de échte Oostduinkerkse garnalen, die niet zonder de trots de kaviaar van de Noordzee wordt genoemd, hoort daarbij.   Kampioenschap garnaalpellen
Koninklijke Orde van de Paardevisser
Foto FVL
Voorzitter Marc Sirjacobs maakte van de gelegenheid eveneens gebruik om ook al de tweede editie van het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen op zondag 25 juni op het Fabiolaplein in Oostduinkerke aan te kondigen: “Vorig jaar mochten we een 80-tal deelnemers verwelkomen, maar dit jaar denken we alvast dat dit aantal kan oplopen tot een 100-tal garnaalpellers. Datzelfde weekend is het trouwens ook het weekend van de Garnaal, dat gepaard gaat met de garnaalstoet.”  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 mei 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws